Tää on ensimmäinen artikkeli suunnitellussa sarjassani 'miten edistää läpimenoa' ja aiheena onkin sitten ulkonäkö. Se on se olennaisin ja ehdottomasti eniten päänvaivaa itsellenikin aiheuttava osa läpimenevyyttä. Artikkeli on jaettu osiin, sillä ulkonäössä on monta aspektia joita pohtia. Näistä jutuista tulee jatkossa yksityiskohtaisempia artikkeleita per osa-alue mutta tällä kertaa aiheesta näin tiivistetyssä muodossa.


Aloitetaan sitten naamasta ja mitä sille voi tehdä. Koska suurin osa ihmisten kasvoista on erilaisia, on täsmävinkkien antaminen vähän vaikeaa. Ja meikkaustaidottomana osaan antaa siitäkään hyvin vähän vinkkejä, mutta niitä mitä voin antaa, pidän hyödyllisinä.

Mutta ennen meikkeihin menoa otetaan käsittelyyn se tärkein osa kasvoja. Kulmakarvat. Kyllä, ne todellakin on uskomattoman tärkeä osa huoliteltua ja naisellista olemusta. Ihmisiä pyritään katsomaan silmiin, ja kulmat ovat siinä heti yläpuolella joten niitä on mahdoton olla huomaamatta. Kulmien muoto ja väri on sellaiset mitkä pitäisi aina ihan ensimmäisenä hoitaa kuntoon. Muoto on tietysti oleellisin, sillä kulmien muoto vaikuttaa koko kasvoihin! Väri ei sinällään ole niiiin oleellinen, kunhan ne kulmat näkee. Eli tämä nyt koskee lähinnä niitä joiden kulmat ovat aivan vaaleat ja näkymättömät. Kulmia voi aina värjätä esim. kulmakynällä tai karvat voi ajaa pois ja piirtää itse sellaiset kuin haluaa. Se on nykyään kovasti muodissa muutenkin. Mutta jos sitä karvaa nyt löytyy ja väriasiat on kunnossa, niin muotoilu se olennainen osa. Lähtökohtaisesti suosittelen etsimään kivan kosmetologin jolla käydä ensimmäinen kerta vähintään teettämässä. Ammattilainen osaa muotoilla kulmat kasvoihin sopivasti. Kun kulmat on kerran muotoiltu, on suht helppoa, joskin kivuliasta, pitää ne kuosissaan. Uutta muotoilua voi itsekin tehdä jos itseluottamusta löytyy, eihän siihen sitten muuta pinsettien lisäksi tarvikaan. Ja pahimmassa tapauksessa jos menee mönkään joudut vaan piirtään ne muutaman viikon ajan!


Hiukset ovat sitten seuraava asia. Kuulunen isoon vähemmistöön kun suosin lyhyitä hiuksia (ja kun leikkasin pitkäni pois heti ensimmäisenä päätettyäni alkaa full-time naiseksi), mutta monet meistä joutuvat kuitenkin käymään läpi sen kasvatuksen lyhyestä haluamaansa pituuteen. Itse kävin sen läpi muista syistä jo yläasteella (joo todella fiksu veto, voiko helpompaa kiusaamisen aihetta antaa kuin huonot hiukset...)  Kuitenkin siinä kasvua odotellessa kannattaa ihan oikeasti käyttää hyväksi kampaajan palveluita! Odotellessa sitä lopullista pituutta, voi lyhyistä ja keskipitkistä saada aikaan söpöjä tyylejä jotka ovat AINA parempi vaihtoehto kuin antaa hiusten kasvaa ilman mitään muotoilua, kuten itse varoittavana esimerkkinä tein. Ja kuka tietää, ehkä löydätkin lyhyen tyylin johon ihastut ikihyviksi! Hiuksia miettiessä on jälleen ammattilainen hyvä resurssi auttamaan löytään kasvoillesi sopivan mallin ja värin.

Kymmenisen vuotta pitkien hiusten kanssa kärsineenä voin oikeasti suositella antamaan lyhyille mahdollisuuden. Ja kun jostain syystä nykyään tehdään oletus, että lyhyet ja värikkäät hiukset automaattisesti tarkoittavat että olet lesbo (mikä yleensä on täysin oikea oletus), on tämä hyvä keino antaa oikea signaali jos todella olet lesbo ja etsit kumppania!

Niin ja aina on mahdollista käyttää myös hiuslisäkkeitä tai peruukkia. Tulen ehkä jossain vaiheessa kirjoittamaan cyberloxeista pienen pätkän koska ne nyt ovat ainoa lisäke mistä on minkäänlaista kokemusta.


Ja sitten kasvot muuten. No, ilman leikkauksiahan ei ihmeisiin tietenkään pystytä, mutta HRT pehmentää piirteitä merkittävästi eli vaikka rahaa leikkauksiin löytyisi, kannustan kärsivällisyyteen ja katsomaan mitä HRT saa ensin aikaan. Sitä muutosta tosin on vaikea arvioida itse silmämääräisesti peiliin tuijottamalla joten suosittelen ottamaan valokuvia. Posket ja leuka ovat itselläni ne eniten muuttuneet ja vaikea niitä on enää miehekkäinä nähdä.

Mutta, meikki. No, tosiaan en ole kovin hyvä tässä neuvomaan mutta yksi asia on äärimmäisen tärkeä! Kohtuus & luonnollisuus! Meikkaa itsesi kimkardashianiksi tai mitä näitä ylimeikattuja nyt muita onkin ja näytät niin varmasti feikiltä että on turha haaveilla läpimenosta. Perussääntö meikissä on että vähemmän on enemmän. Luonnollinen meikki on aina muodissa, ja mitä vähemmän meikkaat, sitä todennäköisemmin menet läpi. Oikeasti. Kadulla ja youtubessa näkee näitä transpissiksiä vaikka kuinka paljon joista näkee juuri sen ylimeikatun pärstän takia kilometrin päähän että jaahas transu vastassa. Poikkeus meikin määrässä tulee sitten jos olet gootti tai punk tyyliin taipuvainen mut se onkin sitten asia ihan erikseen. Itse parhaillaan opettelen cybergoth-tyyliin sopivia meikkejä ja pakko sanoa että se on kivaa! Tyyli sallii rajattomat vapaudet tehdä niin erikoisia ja värikkäitä meikkejä kuin huvittaa! Epäsymmetria myöskin tuo oman lisänsä omaan tyyliini, teen siis usein silmiin täysin erilaiset meikit. Kuten muissakin asioissa, kannustan kaikkia kokeilemaan uutta ja erilaista ja tekemään juuri sellaiset meikit kuin itse haluat, älä tyydy vain kopioimaan muita vaan luo myös uutta ja omaperäistä!


Ja lopuksi vaatetus. Vaatetus on jotain, millä voit ilmaista itseäsi. Se on oleellista. Vaatteiden kanssa saa olla omaperäinen ja tyylejä saa yhdistellä vapaasti kunhan kokonaisuus on siisti ja omaan tyyliin sopiva. Ainoastaan mielikuvitus on rajana ja kannustan ehdottomasti tuunaamaan vaatteita itse! Tai sitten voit olla lammas ja vetää päällesi vain muotibloggaajien ja iltsarin ohjeiden mukaisesti H&M paskaa ja näyttää samalta kuin kaikki muutkin kadulla. Mua ihan suoraan sanottuna hävettää ja säälittää katella ihmisiä kadulla. Vittu ihmiset oikeesti värien ja mielikuvituksen käyttö on sallittua! Kaikki näyttää aivan samalta ja sit yhtään erilaisen näköisiä mulkoillaan että miten kehtaat olla erilainen.. VITTU! Saatanan juntteja koko maa täynnä, ihan samasta syystä demokratia on juuri niin paskaa kuin se Suomessa onkin, joku saatanan Sipilä päästetään pääministeriks ja vaikka mitä paskaa niskaan lapataan niin ei näy ketään osoittamassa mieltään! Saatanan nynnyjä koko helvetin kansa!

---parin tunnin rauhoittumistauko---

Joo, jatketaan. Jokaisella, niin cis kuin trans naisellakin kestää löytää se oma tyyli. Jokainen joutuu jossain vaiheessa elämäänsä miettimään valintojaan tässä asiassa ja kaikki aloittaa jostain. Ihan ensimmäisenä sellainen huomio et vaikka olisit vielä boymoodissa niin mee rohkeesti sinne naisten osastolle kaupassa. Ei kukaan välitä, ja jos välittää niin mitä sitten? Et sä kuitenkaan tu ikinä näkeen niitä ihmisiä toiste, ne on täysin randomeita taustahahmoja joilla ei siinä tilanteessa ole mitään merkitystä. Tai aina voit tilata nettikaupoista mikä onkin liki ainoa vaihtoehto jos haluat jotain erilaista. Mut ihan ensimmäiset ostokset kaikille on jotain tyyliin perustoppeja, alushousuja ja sen sellasta. Niitä tarvii aina ja mustat topit sopii meille gooteillekin. Niihin voi sit halutessaan lisäillä kaikenlaista mut joka tapauksessa ne on ne oleellisimmat. Ja alushousut on tärkeitä jos et haluu et vehkeet näkyy housujen/hameen/mekon läpi. Sen estämiseks voi aina käyttää ns. kuristinta tai yksinkertaisesti yhden koon liian pieniä alushousuja. Ns "boyshortsit" on ihan parhaita! Ja hiton kuumia etenkin kun alkaa peppu kasvaa! Mut periaatteessa mitkä tahansa riittävän leveällä haaraosalla varustetut yhden koon liian pienet pikkarit käy. Kirjoitan erillisen osan tästä 'bulgen' piilotuksesta kuristimen teko-ohjeineen päivineen.

Toppien, t-paitojen, sukkien ja alushousujen lisäks on sitten housut, hameet, mekot ja rintaliivit. Liivien täyttö on sellainen mitä en koskaan ole harrastanut joten en siitä oikein osaa neuvoa ja suosittelen itse hakukoneita hyödyntään (ja suosittelen yksityisyydensuojan takia käyttämään hakukoneena duckduckgo:ta) ja nyt kun rintaa on riittävästi että muoto näkyy, en pidä liivien pitämisestä ylipäätään. Vaimon iloks niitä tulee kuitenkin pidettyä :P  Mut jos noita liivejä haluaa pitää niin rohkeasti vaan kauppaan katteleen ja kokeileen. AA-kupin liivejä muuten on turha etsiä Suomesta, ne on kokonaan hävinny jostain syystä markkinoilta... Vituttaa vaik pikkuhiljaa noi A-kupinkin alkaa oleen sopivia.. Cubus on joka tapauksessa hyvä pulju kaikkia alusvaatteita varten!

Mekkojen ja hameiden suhteen, jos niitä haluaa pitää, niin kellotetut sopivat kehittyvälle vartalolle hyvin. Eli siis vaiheeseen kun peppu ei ole vielä kasvanut. Vaikeita tosin talvella.. Mutta kellohame thermolegginsien ja pörröisten säärystimien kanssa on kyllä aika jees jos säärystimet jostain löytää, ne kun on vähän marginaalituote nykyään. Ainoat omani teinkin itse mutta vähän värikkäämpiä etsin parhaillaan. Kuitenkin eli siis suosittelen kellotettuja malleja, mekoissa mallin nimi on "skater". Kehonmyötäinen puolestaan on "bodycon" ja niitä kehotan välttämään aluksi, ovat omiaan alentamaan itsetuntoa kun niitä muotoja ei alussa yksinkertaisesti valtaosalla ole.

Ja housut ovat housuja, osta mitä huvittaa kunhan se sopii yläosaan. Hyvä perussääntö kuitenkin on, että jos toppisi on kireä, pitää housujen olla löysät, ja päinvastoin. Mutta jälleen kerran oman maun mukaan. Mutta jumalauta jos hankit trumpettilahkeiset niin pidä nyt saamari huoli että ne puntit yltää kantapäihin asti niinkuin niiden kuuluu! Jos ne sitä ylemmäs jäävät niin sitä vammaisemmalta et saa itseäs näyttään! Vituttaa miten cis-naisillakin joskus näkee saatana capri-mittaisia trumpetteja! Siis sitä sulan tyhmyyden määrää on aivan mahdoton käsittää!

Kaikessa tässä täytyy kuitenkin muistaa, että se oman lookin kehitys vie aikaa ja kokeilua. Aina voit marssia vaatetusneuvojan pakeille mutta se ei ole ilmainen palvelu.

Vaatetusalan ihmisenä on pakko myös kehottaa kaikkia välttämään elastaania sisältäviä vaatteita! Elastaani heikentää vaatteiden kestävyyttä huomattavasti ja tekee vaatteen kierrätyskelvottomaksi. Kestävyyttä heikentää paljon sekin fakta, että vain hyvin harva valmistaja kertoo pesuohjeissaan ettei elastaania sisältäviin vaatteisiin saa ikinä käyttää huuhteluainetta. Suosittelen kaikkia lukemaan tämän kirjoitelman aiheesta: http://outilespyy.com/elastaani-on-iso-ongelma-kierratykselle/


Seuraavana sarjassa varmaankin sitten niistä kuristimista kun saan taas aikaiseks ottaa kuvia..

-Anshalla