Tuota noin, en nyt tiedä mitenkä tämän aloittaisi.. Kirjoitan nyt ensin varoittavat sanat ja loppuun sitten ne kannustavat.

TRANSHOIDOT OVAT PERUUTTAMATTOMIA!!!

Ja arvet ikuisia, muistakaa se! Ja se, että transpolit tekevät virheitä arvioinneissaan. Kuten varoittavista detransitio-esimerkeistä voi nähdä. Sun täytyy ITSE tietää ootko aivan varma että koet sukupuoliristiriitaa, ja että kokemuksesi ei olekaan jostain muusta ongelmasta oireilua. Transpoleilla ollaan löysätty seulonnassa samalla kun lakiakin ollaan ajamassa itsemäärämisoikeuden suuntaan ja se lisää vastuuta potilaille itse hankkia tietoa ja tehdä entistä enemmän itsetutkiskelua. En nyt ala tässä sen suuremmin tuota itsemääräämisoikeutta kommentoimaan kuin sen verran että sillä on puolensa ja puolensa. Viisaalle ihmiselle se on hieno asia, mutta tyhmälle se on paska asia. Ja jos se nyt ei ole tullut selväksi niin tyhmät ovat niitä jotka päätyvät katumaan, ja voi niitä olisi paljon paljon enemmän tämän myötä.

Ja vaikka ei päätyisi detransitioitumaan asti, voi kokea prosessin olleen virhe. Jälleen siksi että prosessin olettaa olevan ja tuovan jotain mitä se ei ole eikä tuo!

TRANSPROSESSI EI OLE IHMELÄÄKE KAIKKIIN ONGELMIIN!!!

Oon tästä varoitellu ennenkin, transprosessi ei korjaa kaikkia vikoja elämässäsi. Jos olet syrjäytynyt seksiä saamaton peräkammarin mikälie, ei prosessi tee sinusta kuin taikaiskusta lihatiskin halutuinta jakorasiaa jolla "ystäviä" riittää kuin itikoita ja jota kaikki pitävät niiiiiin kiinnostavana ja ihanana ja kuumana. Verkkosukkisten vetäminen koipiin ja pärstän voitelu meikkivoiteella ei automaattisesti tee sinusta fantasiatyttöä.

Todellisuutta on se, että monet transnaiset eivät koskaan mene (täysin) läpi naisesta. Ja monet jotka menevät läpi eivät silti ole vallitsevien kauneusihanteiden mukaisesti kauniita, tai edes keskinkertaisia. Ja tässä on valitettavasti iällä suuri merkitys, mitä nuorempana aloitat, sen parempi elintaso-odoite läpimenevyyden suhteen. Mutta ikääkin enemmän on kyse genetiikasta ja sen myötä puhtaasta tuurista. Joillain nyt vain käy geneettinen tuuri ja toisilla ei ja siihen ei oikein voi muuta sanoa kuin että paska säkä. Jos rahaa on, niin jonkinverran pelikenttää voi tasoittaa kauneusleikkauksilla, mutta niissäkin on rajansa ja kyllä siitä naamasta nyt vaan useimmiten pystyy näkemään jos on leikkauksissa käyty. Ei siinä mitään, mä en tuomitse sillä pidän kehoa alustana jota pitäisikin parannella miten nyt huvittaa, mutta jos et halua että kauneusleikkaukset näkyvät ulospäin, niin jälleen paska säkä.

PROSESSI VOI AIHEUTTAA MENETYKSIÄ!!!

Prosessi on raskas myös läheisille, jotka eivät aina ole ollenkaan transsukupuolisuuden hyväksyviä. On mahdollista menettää perheensä, ystävänsä ja kumppaninsa kaapista ulos tulemalla. Kaikkien kohdalla näin ei käy, vaan läheiset ovat vähintäänkin transitiota sietäviä ja parhaimmillaan tukevia. Mutta edelleen tänäkin päivänä monet menettävät läheisiään. Aina menetys ei johdu ahdasmielisistä asenteistakaan, vaan etenkin kumppanien tapauksessa transsukupuolisen muutos voi yksinkertaisesti olla ylitsepääsemätön este suhteen jatkamiseksi. Tämä voi johtua joko näennäisestä persoonallisuuden muutoksesta todellisen sinäsi tullessa esiin, seksuaalisen suuntautumisen ristiriidasta, tai yleisesti suhdeolosuhteiden muutoksesta. Menetin itsekin kumppanini, jonka kanssa seurustelin aikana, jolloin päätin prosessiin lähteä. Kumppanini oli transmyönteinen ja seksuaalisuudeltaan pan, mutta prosessi muuttaa ihmistä ja se oli hänelle liikaa. Tämä varoittavana esimerkkinä.

Vaikka elämme kohtalaisen hyviä aikoja ihmisten asenteiden suhteen, tapahtuu yhteiskunnassamme kuitenkin edelleen paljon syrjintää transsukupuolisia kohtaan. On mahdollista menettää jopa työpaikkansa! Vaikka lait suojaavatkin meitä syrjinnältä, tapahtuu sitä kuitenkin niin suoraan kuin epäsuorastakin. On mahdollista saada potkut huonolla tekosyyllä transsukupuolisuudesta johtuen, ja on mahdollista että työpaikalta yritetään "savustaa" itse lähtemään. Tätä tapahtuu kyllä muillekin, etenkin työnantajille "hankalat" pääluottamusmiehet ovat aina riskiasemassa savustamiselle. Tästäkin löytyy lähipiirini työpaikoilta esimerkkejä suoran työpaikkakiusaamisen, uhkailun ja syrjinnän lisäksi. Kaikki tämä on täysin todellista maassamme vaikka kuinka laitonta olisikin. Ja asioille ei aina saa oikeutta. Transsukupuolisia syrjitään myös työnhaussa, ja transsukupuolisten työttömyysprosentti onkin varsin korkea.

 


 

PROSESSI VOI OLLA MAAILMAN IHANIN ASIA!!!

Noniin siirrytään positiiviseen! Transprosessi voi myös tuoda suurta helpotusta elämään! Monet meistä ovat täysin läpimeneviä ja elävät aivan tavallista naisen elämää. Ja vaikka et menisikään läpi tai olisi kylän kaunein, on silti mahdollista elää hyvää elämää, löytää hyvä puoliso ja olla onnellinen :)

Itse olen ollut prosessissa vasta suhteellisen lyhyen aikaa, pari kolme vuotta, mutta silti voisin väittää olevani yksi näitä oikein diagnosoiduista jotka ovat hyötyneet prosessista. Olen entiseen nähden onnellisempi yleisellä tasolla, ja onnellisempi siihen kuka ja millainen olen. Iso osa miksi olen ollut niin tyytyväinen prosessiini on se, että mietein asiaa pitkään ja joka kantilta enkä siis odottanut sen korjaavan kaikkia ongelmiani. Kuten sanoin transpolillakin, uskoin alusta alkaen prosessin auttavan oloani hieman, mutta en että se parantaisi masennukseni ja syrjäytyneisyyteni. Eikä se olekaan, ne ovat edelleen ongelmia joiden kanssa painin. Mutta se on okei, se ei tule pettymyksenä eikä yllätyksenä sillä tein sen itsetutkiskelun ja tiesin etteivät ne ongelmani johdu sukupuoliristiriidasta. Yhtä lailla kuten tiedän ettei lottovoittokaan korjaisi sitä masennusta ja syrjäytyneisyyttä, se vain helpottaisi toisen yksittäisen ongelman eli rahapulan kanssa.

Vaikka transitio on täsmähoito yhteen ongelmaan, sukupuoliristiriitaan ja dysforiaan, voi transitiolla olla laajempaakin vaikutusta elämään noin niinkuin sivuvaikutuksena. Transition myötä omakuvan korjaantuessa monien itsevarmuus paranee, ja se vaikuttaa usein sosiaalisiin kuvioihin positiivisesti. Transition myötä itsevarmempi ihminen voi helpommin tutustua uusiin ihmisiin ja sitä kautta saada uusia ystäviä ja parisuhteita. Tämä itsevarmuus voi myös antaa rohkeutta lähteä huonosta parisuhteesta, kuten itsekin tein. Tunnen kuitenkin muita transihmisiä jotka todella ovat löytäneet ystäviä ja kumppanin/kumppaneita transitioiduttuaan. Olen itsekin saanut uusia ystäviä ja löytänyt ihanan vaimoni! Olen myös lähentynyt etenkin siskoni kanssa!

Itsevarmuus vaikuttaa elämään merkittävästi myös työssä, opiskelussa ja harrastuksissa. No daaaa.


 

Mun kantani koko transprosessiin ja sen mainostamiseen on varovaista. Prosessissa on kuitenkin puolensa ja puolensa. En halua hypettää prosessia liikaa siinä pelossa, että mun takia joku meneekin virheellisesti hoitoihin ja katuu sitä.. Prosessi on oikeasti raskas jopa meille jotka olemme voittaneet geenilotossa ja menemme helposti läpi. Ja totta on sekin, että monet meistä potevat mielenterveysongelmia jopa lopun ikäämme prosessista huolimatta, ja on totta että monet prosessin läpikäyneistä päätyy silti itsemurhaan. Näitä asioita ei voi kiistää ja voin vain jankuttaa miten tämä prosessi ei ole mikään ihmelääke. Mutta niille jotka tätä miettivät ajan kanssa perusteellisesti, ymmärtävät riskit ja kokevat todellista sukupuoliristiriitaa, on hoidoista varmasti hyötyä ja iloa kuten mulle itsellenikin! Painotan kuitenkin varovaisuutta, kriittistä ajattelua transjuttuja lukiessa ja ennen kaikkea kiirehtimisen välttelyä etenkin sitten SRS leikkauksen suhteen. Kannustan etsimään itse tietoa pitkin nettiä englanniksikin jos kielipää siihen taipuu ja lukemaan faktoihin ja todellisiin kokemuksiin perustuvia artikkeleita. Itse pyrin niitä tuottamaan jossain määrin perseilyni ja vittuiluni ohessa, mutta blogi nyt tätä kirjoittaessa on vielä sen verran tuore, etten ole kerinnyt kirjoittamaan asioista kovin paljoa. Ja mä en osaa sellaista asenteetonta asiatekstiä kirjoittaa muutenkaan. Niinpä linkitän teidät Tähtisimmun blogiin, jossa näistä asioista puhutaan sekä asenteella että asiallisesti. Tai ainakin asiallisemmin kuin miten mä niistä kirjoittaisin/tulen kirjoittamaan... Kuitenkin blogissa korostuu kriittinen ja objektiivinen ajattelu transsukupuolesta, vaikka kirjoittaja onkin transitioitunut transtyttö.

 

 

-Anshalla