Se on kynsilakkaa, kynsille tarkoitettua maalia. Maalaat sillä kyntes. Hyvin yksinkertaista. Tän pituinen tämä.


Huoh no okei, tehdään nyt tästäkin edes etäisesti asiallista artikkelia muistuttava.. Okei eli tässä vaiheessa nyt oletan kaikkien jo sisäistävän että kynsilakka on kynsien maalaamiseen tarkoitettua maalia, joka levitetään mukana tulevalla sudilla, ei telalla. Ja ei, spraymaali ei sovi tähän tarkoitukseen vaikka itsekin niin toivoisin.

Maalausprosessi on pitkälti sama kuin kaikessa muussakin maalauksessa: Ensin tasoitetaan ja puhdistetaan maalauspinta, sitten suditaan pohjamaali, päälle muutama kerros maalia ja lopuksi suojalakka päälle.

Eli ensin kynsiviilalla tasoitat kynnen ja karhennat pinnan. Töni jollain ne.. No mikä se taas on suomeksi.. Niin kynsinauhat! Juu töni ne ensin pois kynnen päältä, mutta älä vaan leikkaa niitä! Tulehdusriski. Sitten sillä kynsiviilalla myöskin muotoile kynnet miten haluat. Kynnen muotoon ei ole oikeaa tai väärää, cistytötkin pitää kaikenlaisia. Seuraavaksi sudi kerros pohjalakkaa ja anna kuivua rauhassa. Pohjalakan päälle sitten suditaan itse värit ohuissa kerroksissa, eli siis todellakin on parempi laittaa useampi ohut kerros kuin yksi paksu. Paksu kerros ei kuivu ihan helpolla ja kerroksittain tehty on kestävämpi. Värilakan kuivuttua sudi päälle vielä kerros tai kaksi päälylakkaa ja anna jälleen kuivua hyvin. Kaikki nämä kolme lakkaa ovat suht hitaita kuivuun ja koko prosessiin saa helposti tunnin kaksi kuluun.

Kannattaa ihan oikeasti maksaa aineista vähän enemmän ja jättää ne Tokmannin lakat hyllyyn. Värivalinta oman maun ja mielen mukaan, yritä sovittaa asut väriin sopivasti tai toisinpäin, myös räikeään hiusväriin sovitettu lakka näyttää aina hyvältä!


Ei tästä kai sitten muuta.. Lakan poistoon käyttäkää kynsilakan poistoainetta tai rautakaupan asetonia, pitkälti samaa tavaraa ja takuulla halvempaa rautakaupassa. Poistoaineita on aina ohennettu ja niihin on lisätty kaikenlaista, en tiedä onko niillä sitten kynsien hyvinvoinnille jotain merkitystä... Niin ja muistakaa ettei kynsilakka ole pakollinen osa olemusta eikä yksinkertaisesti ole kaikkien juttu! Harvat cisnaisetkaan 24/7 pitävät lakattuna!


-Anshalla