Täytyy myöntää etten ole ollut missään aikeissa tästä kirjoittaa muuta kun nyt innostuin kynnet laittamaan vähän fiinimmin niin samalla siitä nyt sitten otti muutaman kuvan ja kirjoittaa ohjeistusta 😊 Joskin hemmetinmoinen vaiva tässä on kirjoittaa kun nyt tein kynsistä sellaiset kuin tein, en nimittäin kykene näppäilemään näppistä kuin kynsien kärjillä. Todella hidasta hommaa. Vähän filleriartikkeli nyt muutenkin joten vähän karkeaa kieli kun ei jaksa nähdä vaivaa hirveästi 😄

Geelikynsissä on hyvät ja huonot puolensa, plussia on kestävyys, kynsien vahvistaminen, mahdollisuudet eri muotoihin ja niiden ulkonäkö. Miinuksia ovat kallis hinta kynsisalongissa, vaikea irroittaa, vaivallisuus itse tehdessä ja pidennysten laittaessa ei tämä näppäily toimi piiitkään aikaan. Pidennykset vaikeuttavat kaikkea elämässä joten kannattaa harkita tarkkaan mitä on valmis sietämään näiden vuoksi. Omani ovat nyt tällaiset:

IMG_20190330_143041.jpg

Erinomaiset pään rapsuttamiseen mutta eivät sitten paljon muuhun. Vaikea ottaa edes karkkeja pussista 😭 Mutta rakastan silti ❤


Mutta kohta kohdalta ohjeeseen.

Ekana, tarvikkeet! NDED on hyvä paikka tilata näitä kamoja. Tässä nämä pakolliset, tai no kynsiliima ja tekokärjet on vapaaehtoisia, voi tehdä ilmankin.

IMG_20190329_230853.jpg

Ja ei en vetänyt tällä kertaa tota 80% samalla, niin vaikee kun se varmasti onkin uskoo 😄 Etanolilla on kuitenkin oleellinen osa prosessissa, sillä etanoli on paras puhdistusaine nopean haihtuvuutensa ansiosta, ja soveltuu parhaiten geelin kuivuttuuan jättämän tahmean pinnan puhdistukseen. Etanoli siis noin yleisestikin on aivan loistava liimatahrojen poistoon ja siihen tarkoitukseen on näppärää hakee rautakaupasta tai huoltarilta Sinolia. Sinoliin on vaan lisätty kemikaalit ettei tenukeput jois joten en tiiä miten turvallista iholle on ja siks en suosittele tähän hommaan.

Noni no siis ekana työntele kynnellä tai kosmetolookien suosittelemalla orangewood-tikulla kynsinauhat pois kynnen päältä, viilaa kynnet haluttuun muotoon, irtokärkien kanssa aika yks hailee mut perus pyöree kärki kynteen vois olla suositeltu et kärki menee hyvin. Sitten se koko kynnen pinta pitäis vielä karhentaa että geeli tarttuu paremmin kiinni. Karhennuksen jälkeen pese kädet ja kuivaa hyvin. Pyyhi vielä etanolilla lopun kosteuden poistamiseksi.

Kun pinta on karhennettu, ota sopivan kokoinen irtokärki ja levitä alapuolelle kynteen kiinni tulevalle puolelle millin-kahden alueelle kynsiliimaa ja länttäse kiinni kynteen, ja pidä paikoillaan kunnes olet varma että pysyy. Puolisen minuuttia about. Lopputuloksen pitäis näyttää suurin piirtein tältä:

IMG_20190329_231632.jpg

Seuraavana sitten tarvitsee karhentaa sen tekokärjen pinta. Ja samalla sitä kynnystä kynnen ja kärjen kohdalla kannattaa yrittää tasoittaa vähän. Karhennettu näyttää tältä:

IMG_20190329_230650.jpg

Tuollanen sumea siis. Karhennuksen jälkeen taas pesu ja etanolipyyhkäisi.

Seuraavaksi levitetään pohjustusaine jolloin kynnet muuttuvat jälleen kirkkaiksi ja tahmeiksi, vältä koskemista sillä sormista jäävä rasva pilaa koko jutun. Pohjustusaine on vapaaehtoinen mutta suositeltava. Jos ei mitään aineita halua iholle, voi kynsien ympärille sivellä vaseliinia tai silikonia suojaksi. Pohjustusaineen annetaan itsekseen kuivua minuutin pari.

Nojoo, seuraavaksi sitten aletaan levittään itse geeliä siveltimellä. Telallakin saa yrittää jos on munaa. Tämä tehdään OHUISSA kerroksissa, muuten ei kuivu ja menee pilalle. Liian paksu kerros niin pinta kuivuu mutta sisus jää pehmeäksi ja sen fixailu on aivan perseestä. Tässä nyt itsellä oli värillinen geeli josta hyvin näkyy että oikeasti hei OHUT kerros! No okei mun oli aika vanha purkki ja värit valunu pohjalle ja olis pitäny sekottaa ensin mutta eepä tullu mieleen. Sekoittakaa siis ensin vähän sitä geeliä. Kannattaa jättää pieni puolen millin rako kynsinauhaan.

IMG_20190329_232327.jpg

Vähän tais näemmä kapula heilahtaa kuvaa ottaessa mut näkee tosta nyt aika hyvin. Geeli kun on nestemäistä niin sen kun antaa hetken olla märkänä siinä kynnessä se itsestään tasoittaa pintansa. Kun on levittäny kerroksen niin moneen sormeen kun kerralla jaksat, tunge ne kabanossit sinne UV-valopömpeliin.

IMG_20190330_142735.jpg

Toi sit voi polttaa ihan vitusti joten kannattaa vähän varoo, käsi pois kun lämpenee liikaa ja sit takas. UV-valo ei ole silmille ihan hirveen terveellistä niin varovaisempi voi laittaa suojalasit tai hitsauskypärän päähänsä, näyttää tosi siistiltä kun jätkäs tulee kysyyn et mitä vittua täällä tapahtuu 😉 Puolisen minuuttia kerralla riittää.

Sitten taas etanolilla täytyy pyyhkiä tahmee pinta pois. Tai no unohdin tällä kertaa itse ja suht hyvät tuli silti joten... Tätä tahmeeta pintaa voi hyödyntää siten et siihen voi laittaa glitteriä tai jotain ennen seuraavaa kerrosta (jolloinka sitä tahmaa ei sis pyyhitä pois). Kerroksia tehdään niin monta kuin tarpeelliseksi näkee ja et väri on tasainen. Ei niitä hirveän montaa tarvitse. Mut joka kerroksen välissä tarvii kovettaa lampulla ja pyyhkiä tahmat. JA!! Joka kerroksen välillä kannattaa myös toistaa karhennus jotta seuraava kerros tarttuu hyvin. Ja tämänkin karhennuksen jälkeen pesu ja pyyhkäisy etanolilla.

IMG_20190330_032257.jpg

Karhentaessa kerrosten välillä näkee hyvin epätasaisuudet jotka voi ja kannattaa viilata tasaisiksi. Mustassa värissä tässä esimerkkikuvassa näkyy hyvin miten vaaleat kohdat ovat korkeammat kuin tummat, joihin viila ei ole yltänyt ollenkaan. Näitä tulee todella helposti vaikka antaiskin geelin valua kohdilleen. Eli viilaten vaan lisää. Sit se pesu ja pyyhkäsy.

Lopuks viimeisen kerroksen jälkeen taas pyyhkäisy, karhennus/tasoitus, pesu ja pyyhkäisy ennen top coatin levitystä. Sitäkin voi laittaa pari kerrosta ja siihen pätee samat kerrostussäännöt ja se kovetetaan myös siinä UV-valossa. Viimeistä kerrosta ei sitten karhenneta vaan se vain pyyhkäistään etanolilla. Tässä voi sitten johonkin väliin laittaa normi kynsilakallakin väriä jos haluaa mutta en ole kokeillut enkä osaa sanoa kuinka hyvin kestää. Ja top coatin päälle voi tietty myös vetää lakan.

Ja se operaatio oli sitten siinä. Tää vaatii harjoittelua enkä mäkään tässä kovin hyvä ole. Sille on syynsä miks ihmisiä koulutetaan tähän hommaan amiksessa ja laitetaan harjoitteleen. Et suosittelen kyllä ammattilaisella käymistä jos oikeesti siistit hienot haluaa.

Mut kyllähän nää kotitekoisetkin ihan jees on 😊

IMG_20190330_142947.jpg

Ainiin, mites nää saa pois? No älä multa kysy 😄 NDED:ltä saa jotain poistoainetta ja kai nää asetonillakin liukenee mut ite aina odotan et ne katkee ja nypin sit pois. Ei tee kynsille hyvää mutta meh.

-Anshalla