Noniin vihdoinkin keitti sen verran yli että pakko kirjoittaa tästä. Siis voi vittu ihmiset näiden kolmensadanneljänkymmenenseitsemän sukupuolen kanssa! Ihan oikeesti! Siis kun tätä ei vaan kykene ymmärtään! Siis no vittu! Jumalauta minkä helvetin takia täytyy sukupuoli määrittää joka ainoan mahdollisen luonteenpiirteen yhdistelmän mukaan tehtyjen termien kautta?! Miksi ette voi olla keitä olette ilman että täytyy esittäytyä jollain keksityllä määrittelemättömällä termillä josta saa kerralla selville mitä harrastat, mikä horoskooppisi on ja mitä söit kolmevuotiaana Maaliskuun kuudentena iltapalaksi?! Ainoa mitä näistä miljoonasta sukupuolitermistä voi normaali ihminen päätellä on että no siinä on taas ihminen joka vetää vesimelonin kärsäänsä jos sanot että pahvilaatikko on neliskulmainen! Eihän sitä pahvilaatikkoa nyt voi määritellä noin tiukasti muotobinäärillä vaan sille pitää antaa mahdollisuus identifioitua pyöreäksi kulmista riippumatta jos se vain haluaa ja ilmaisee tahtonsa pöydän reunalta alas tipahtamalla pyörähtämällä!


Okei no se mistä tää nyt taas mulla lähti on kun Redditin AskTransGender -subi pisti säännöikseen että dysforian pitäminen transsukupuolisuuden kriteerinä on väärin ja sitä ei subilla suvaita vaan näin sanomisesta tulee bännit. Ja niille jotka ovat edes jokseenkin tätä mieltä on toinen slurrin mukaan nimetty Truscum-subi. Vittu että vituttaa toi sana! No vastapainona kyseisellä subilla seurauksena näille AskTransGenderin omineille ennen "tucuteina" tunnetuille social justice haliwarruille© on annettu uudeksi nimeksi TAB, eli Trans-Appropriating Bigot. Voi ihme ihmiset mikä on kun ei vittu voida rauhassa istua keskusteleen ja miettiin edes asialliset termit??

No, mun henkilökohtainen mielipide on, että kaikkia lähtökohtaisesti kohtelen hyvin ja jokainen saa identifioitua vaikka siks helvetin taisteluhelikopteriks jos haluaa kunhan sit myös käyttäytyy sen mukaan. Siis matkii helikopterin ääntä "päällä" eli hereillä ollessaan kun toinen pilotiksi identifioiva tyyppi, siis mies koska eihän nainen voi sotakopteria lentää, ohjailee sen liikettä ohjaushepistä kääntelemällä. Mutta sitten kun se helvetin kopteri alkaa identifioituun transsukupuoliseks niin sit mulla alkaa nykiin.

VITTU TRANSSUKUPUOLISUUS ON VAKAVA ASIA!! Saatana! Miksi nää joka ainoa mahdollinen termi täytyy ängetä transsukupuolisuuden alle ja väittää sitä joksikin kattotermiksi kun se vittu ei sitä yksinkertaisesti ole?! Transsukupuoliset ovat ihmisiä, jotka suuren kärsimyksensä korjatakseen muokkaavat ja runtelevat kehojaan päästäkseen sillä sukupuoli-spektrumilla sinne toiselle puolelle! Piirsin tällaisen kaavion näitä uusia termejä käyttäen:

spektrumi.jpg

Tässä kuvataan spektrumi molemmista näkökannoista. Ylhäällä ovat siis "valistumaton saasta" ja alhaalla "transtrenderit". Kukin saa nyt päättää kumman näkemyksen puolella on, mun mielipiteen tiedätte. Päädyt ovat ääripäitä tyyliin rambot ja marttakerholaiset, välillä ovat sitten muunsukupuoliset. Nämä on ne kolme sukupuolta, trenderien mielestä toi muut vaan jaetaan vielä jokaiseen kolmeensataanneljäänkymmeneenviiteen osaan mikä on mahdoton mun paintilla tohon piirtää. Ongelma tässä tulee siinä, että meille joille transsukupuolisuuden käsite on niin yksinkertainen kuin se on aina ollut, on hyvin vähän tilaa TABien maailmassa. Ja jos et satu olemaan ihan siellä uudessa ääripäässä, niin suhun voidaan liittää joku heidän mielestään sopivampi termi joka on perin invalidoivaa, mitä he eivät inklusiivisyydessään kykene ymmärtämään.

Esimerkiksi sekin että mä en kovin usein meikkaa ja pidän usein miehekkäiksi miellettyjä housuja, eli oon vähän tomboy, siis ihan perus poikatyttö/rekkalesbo, tarkoittaa TABitermeillä että oon jokin tyyliin demigirl; tai genderfluid tai bigender koska kuitenkin välillä pidän hameita ja mekkoja. Se, että mua sanotaan joksikin demigirliksi, puolitytöksi, on ihan vitun perseestä ja ihan helvetin invalidoivaa! Miksi vitussa siitä tarvii edes tehdä uusi sana ja muuttaa sukupuolimääritteeksi jos yksinkertaisesti vain olet vähän poikamainen tai tyttömäinen?!

Ja genderfluid? Joinain päivinä tuntuu vähän erilaiselta, on adrenaliiniä ja tekee mieli vain panna vaimoo perseeseen, toisena päivänä on passiivisempi olo ja haluan itse sitä peppuuni. Se ei vittu silti tarkoita että mun sukupuoli vaihtuis idiootit!! Se on normaalia mielialan vaihtelua ja olet edelleen täsmälleen samaa sukupuolta urpo! Siis mä ymmärrän miltä näiltä tyypeistä tuntuu, ihan oikeesti! Joinain päivinä nyt vaan on feminiinisempi olo ja toisina maskuliinisempi, mutta jos nyt unohdetaan se että joka ainoa tunne ja tunnetila täytyy määritellä feminiiniseks tai maskuliiniseks, niin tältä termiltä putoo pohja ihan kokonaan. Se on kaikki ihan normaalia mielialan vaihtelua jota joka ainoa ihminen kokee, suurin osa ihmisistä nyt vaan ei ole niin keskittänyt ajatusmaailmaansa sukupuolensa ympärille ja käyttäis neljä tuntia päivässä sen ajatteluun että niille tulis edes mieleen ajatella että sukupuoli vaihtuisi kun olo muuttuu.


Ylipäätään näissä TABitermeissä ei ole juuri järkeä. Kirjoitin tuossa aiemmin siitä, miten sukupuoli-identiteetillä halutaan kuvata luonteenpiirteitä, harrastuksia ja muuta, mutta kirjoitin sen luonnollisesti vitsinä. Tässä nyt sitten laitoin hakukoneeseen termeiksi "list of genders", ja ei saatana toi vitsi osu ihan nappiin! Löysin tällaisen listan kaikista sukupuolitermeistä, joita ihmiset on käyttäny Tumblerissa. Saatte nyt pari esimerkkiä englanniksi...

 

Antigender– A gender which can only be described as the opposite of another gender, eg. an antiboy being the opposite of a boy.    Sitä sanotaan tytöksi idiootit...

Canisgender– A small, doglike gender.      No okei tän kohdalla teen vähän myönnytystä koska tiedän maailmassa olevan ainakin yhden tyypin joka oikeasti toteuttaa koiruuttaan, vaikkei tästäkään termistä varmaan ikinä ole kuullutkaan. Mutta kaikki muut jotka eivät omaan juttuunsa lähde vähintään yhtäläisellä antaumuksella kuin tää tyyppi ovat täysin feikkejä paskahousuja! Tätä tyyppiä mä kunnioitan!

Felisgender– A small, catlike gender.          Mäkin pidän kissakorvia liki 24/7 enkä silti väitä olevani sukupuoleltani kissa. Vetäkää käteen!

Cendgender– When your gender changes between one gender and its polar opposite, OR a gender that can be summed up as an unidentifiable thing which manifests as hundreds of different genders or none at all at any given time, at the same time and/or separately, fluid, and ever changing.      Tämä tunnetaan myös nimellä "skitsofrenia".

Cogitofluid– A gender that is fluid only when one thinks about it.      Miettikää vähemmän ja menkää ulos leikkimään saatana!

Comgender– To experience gender, polar opposite of agender.      Siis miten vitussa TÄMÄ voi olla sukupuoli???

Dulcigender– An aesthetically-centered gender that is associated largely with stereotypically feminine things (such as pinks, frills, buns, and general cute things).          Eli femme tai sissy, se on adjektiivi, ei sukupuoli.

Earthgender– A gender identity that is directly affected, tied to, or influenced by the earth or nature.       Hippi, ei ole sukupuoli vaan ärsyttävä ihmistyyppi.

Endogender– Having fluctuating or fluid gender feelings that are limited to a certain area of gender, such as masculine, feminine, or neutral.     Noni tääkin on aivan sama asia genderfluid mutta vielä hiukan enemmän paskaa koska tää nyt on vielä selvemmin vain normaalia mielialavaihtelua.

Existigender– A gender which only exists or is noticeable when thought about or when a conscious effort is made to notice it.            Tätä kutsutaan cissukupuolisuuden normaaliksi olotilaksi.

Faegender– A gender that changes with the seasons, equinoxes, and moon phases.        Jep, kuun ja muiden taivaankappaleiden asento vaikuttaa sukupuoleen..

Faunagender– A gender influenced by animals.       Biseksuaalinen eläimiinsekaantuja!

Leogender– A gender which is strong and regal.      Mähän sanoin, horoskooppeja! :D

Lipsigender– A gender which, when thought about, triggers bouts of depression.         Jätkä on ihan mehujää! Okei vakavasti ottaen tää tyyppi taitaa olla trans muttei tiedä mitä se tarkoittaa niin on sitten keksiny tämmösen. Surullista.

Illusogender– Knowing that you’re a certain gender, but still feeling ‘fakeness’ there, either due to neurodivergency and/or due to outside pressure from parents, society, etc.        Tämä ei ole sukupuoli, vaan pääasiassa transsukupuolisten yleisesti kokema "huijarisyndrooma" johon paras lääke on terapia.

Glassgender– A gender that is very sensitive and fragile.      Ja tässä lopulta termi joka sopii kaikkiin näihin urpoihin.

 

Nää on jotkut tosi hauskoja, saa hyvät naurut kun tota listaa selaa! Suosittelen! Listaan loppuun vielä joitain valittuja paloja lisää kommenttien kanssa!

Mut näätte varmaan mun pointin, se parhaimmillaan on juuri näin huvittavaa, täysin naurettavaa. Näistä vaan on ihan oikeesti järki unohtunut ja tunkemalla transsukupuolisuuden alle ne halventaa oikeasti kärsiviä ja hoitoa tarvitsevia! Ja transsukupuolisten asioita ei oteta tosissaan ja hoidot ja lainsäädäntö ei edisty kun meistä tehdään täysi vitsi! Se on ihan saatanan raivostuttavaa ja surullista! Transsukupuolisuus ei ole leikkiä! Ihmiset eivät tajua, että transsukupuolisuus on vakava kehityshäiriö joka aiheuttaa valtavaa tuskaa ja johtaa hoitamattomana hyvin usein itsemurhaan. Ja valitettavan usein vielä hoidettunakin jos hoitojen vaikutukset eivät ole riittävät yksilön mielestä, mikä on itsellenkikin tuttu tunne.

"Gender is something you just know inside. But when you're trans, it's not so obvious. When you're trans, you know your gender too just the same but you grow up in a grotesquely malformed body that in no way feels the way it should and is just wrong. Everyone tells you you're just imagining it and no one can see what you see. What they see looks normal, when to you it's something you want to cut open and escape out of. But you can't, you're forever imprisoned in that body and the best you can do is to beg for others to let you try and fix the malformed features as best you can and hope that some day you might see in a mirror something that even remotely reminds the form you feel inside and wish that others could see it too and treat you as such."

Näin kirjoitin kerran dysforiasta ja transsukupuolisuudesta. Kaikkien kokemus ei ehkä ole yhtä voimakas ja joidenkin on jopa voimakkaampi, mutta transsukupuolisia kuitenkin yhdistää tämän tuskan ymmärrys.


Ymmärrän kyllä niitäkin jotka transitioituvat lähinnä sukupuolieuforian vuoksi, eli kokevat voivansa paremmin toisessa sukupuolessa vaikka vanhassakin oli ihan hyvä olla. Pidän todennäköisenä että dysforiaa vain ei ole tunnistettu ja oikeasta sukupuolesta saa kuitenkin helpotusta. Se on ihan jees ja pääasia että olo on hyvä lopussa.

En myöskään valita jos joku haluaa vaihtaa sukupuoltaan vain koska ajattelee, että toisessa sukupuolessa nyt vaan olis kivaa tai että se on jonkin sortin "upgrade" vanhaan. Olen siis kaiken tuollaisen kehonmuokkauksen puolella, mutta toivon että ihmiset arvioivat seuraamukset hyvin ennen siihen lähtöä ja toivon ettei uusi rooli aiheuta dysforiaa mikä on hyvin mahdollista kun uutuudenviehätys hälvenee. Mutta nämä ihmiset ovatkin ihan eri asia eikä heitä pitäisi sekoittaa transsukupuolisiin vaan keksiä parempi sana sitä kuvaamaan. "Transupgraders" ehkä?

Mulla ei sinänsä myöskään ole mitään muunsukupuolisia vastaan. On muunsukupuolisia jotka tarvitsevat samoja hoitoja kuin muutkin transsukupuoliset ja kannatan ehdottomasti niiden saamista jos ihminen on niistä varma. Ja heistä löytyy niitä jotka kyllä kuuluvat ja sopivat translipun alle. Tunnen eräänkin genderfluidiksi identifioituvan tyypin, jonka käyttäytymistä seurattuani ja hänen kanssaan näistä jutuista keskusteltuani, voin todellakin sanoa hänen translipun alle muunsukupuolisena kuuluvan. Olenko sitä mieltä että genderfluid ei ole hänelle sopiva termi? No, näin myönnän ajattelevani hänet hyvän aikaa tunnettuani. Mutta se ei vähennä sitä, miten kovaa sympatiaa koen hänen keho- ja sosiaalista dysforiaansa kohtaan ja miten uskon hänen olevan kaikin puolin yhtä validi niin muunsukupuolisena kuin transihmisenäkin kuin mitä itse olen naisena ja transihmisenä. Monet kanssani samaa mieltä transyhteisöstä olevista eivät pidä muunsukupuolisia todellisina, ja se on musta väärin. Siinä missä monet cisihmiset eivät pidä transihmisiä todellisina koska eivät tunne yhtäkään hyvin, eivät monet transsukupuoliset pidä muunsukupuolisia todellisina koska eivät myöskään tunne yhtäkään hyvin. Tässä on monella vähän peiliinkatsomisen paikka.

Mutta nämä älyttömiin termeihin ja usean sukupuolen samanaikaisesti tuntemiseen seonneet todellisuudesta vieraantuneet tyypit ovat ihan oma lukunsa jotka tarvitsevat jonkun oman terminsä joka ei astu transsukupuolisten varpaille. Ei nämä asiat ole niin vaikeita kun ihmiset vaan saisi keskustelemaan niistä asiallisesti sortumatta toistensa haukkumiseen, ja jätettäisiin ne pahimman luokan idiootit transtrenderit omaan arvoonsa.

 

Se alkaisi tämä juttu nyt olemaan tässä. Tiedän monien varmasti harmistuvan tästäkin kirjoituksesta, mutta koittakaa nyt hyvät ihmiset ymmärtää se ero asioissa!

 

-Anshalla ☣


Tässä lopuksi tosiaan vielä näitä valittuja paloja!

 

Invisigender– A gender which feels invisible.      Ootkos käyny paljon tirkistelemässä pukukopeissa?

Iragender– A gender which is angry or raging.       Jep...

Girlflux– When one feels mostly or all female most of the time but experiences fluctuating intensities of female identity.     Jep, tavallinen tyttö.

Amicagender– A gender that changes depending on which friend you’re with at the moment.       Täysin normaalia mielialavaihtelua kaverisuhteen tyypistä riippuen, ei mitään tekemistä sukupuolella.

Apollogender– When you have around 9 (can be anywhere from 6 to 10) different distinct feelings of gender that have combined into one big gender identity.        Parantunut skitsofreenikko.

Astralgender– A gender that feels connected to space.        Sitä kutsutaan mielenkiinnonkohteeksi urpo.

Caedogender– A gender which has been “cut away” by a traumatic event.        Posttraumaattinen stressioireyhtymä, terapiaan. SEURAAVA POTILAS!!

Blizzgender/Frostgender– A gender that feels cold, snowy, and harsh.         Skitsoidinen persoonallisuushäiriö, terapiaan.

Espigender– A gender which is related to being a spirit or exists on higher or extradimensional planes.       Jälleen skitsofrenia, terapiaan.

Gendercosm– A gender identity encompassing and surpassing the limits of the earth/society, but doesn’t incorporate existing genders from society; a gender identity so grand and huge it cannot be explained by words.

Abimegender– A gender which is profound, deep, and infinite.

Aethergender–  A gender that feels very wide, commanding, breathtaking and powerful.   

Nää kaikki kolme edellistä potee selkeästi megalomaniaa, eli narsistista persoonallisuushäiriötä. Terapiaan!

Cavusgender– For people with depression. You feel one gender when not depressed and another when depressed.      Normaalia masennuspotilaan mielialavaihtelua, terapiaan.

Flowergender– A gender that is more strongly felt during the daytime than at night.       Normaali väsymystila tai mahdollisesti bipolaarinen mielialahäiriö. Ja paskat, terapiaan nää kaikki kuuluu.

Commogender- When you know you aren’t cisgender, but you settle for your assigned gender for the time being, e.g. commoboy or commogirl.         Tätä kuvailtua tilaa kutsutaan silti transsukupuolisuudeksi, eli olet transnainen tai transmies, hyvin yksinkertaista.

Caveagender–  Having a “trapped” or “imprisoned” gender.        Näin kuvaillaan transsukupuolisuutta, se ei ole erillinen sukupuoli.

Digigender– A digital gender. It can range from any digital thing or file; virus, mp3, .txt, etc.        Istu vähemmän koneella nörtti!

Cryptogender– Gender identity that one can’t discern, describe or define in words and confuses or puzzles the owner.       Kaikki nää urpot on näin sekaisin, mut nää sentään myöntää sen...

Genderflight– A fluid gender that feels fleeting, that vanishes before one can define exactly what it is.      Huoh...

Coigender– A gender that feels like it “is on mute”.         I wish I could mute the rest of these dumbasses too..

Cassgender– Feeling as if the very concept of gender is unimportant to you.         Normaali cissukupuolinen, eli mies tai nainen.

Caelgender– A gender which shares qualities with outer space or has aesthetic similarities to space, stars, nebulas, etc.           Jotkut näistä ihan oikeesti vaan naurattaa :D

Fuzzgender– When you know that you’re a certain gender, but can’t explain why you are that gender.       Ihmisen normaali olotila. Se syy on siihen syntyminen. Myös transihmisillä jotka nyt vaan potevat kehityshäiriötä nimeltä transsukupuolisuus.

Jupitergender– A gender that is so large and present, one is not quite sure what it is because it’s too big to see clearly, but it is definitely there and one knows that they’re definitely not cis.       Cissukupuolinen ihminen joka ei tiedä mitä 'cis' tarkoittaa eikä pidä siitä ja luulee sitä loukkaukseksi.

Leukogender– A gender which shines brightly.       Lampuilla ei ole sukupuolta, ne ovat elottomia esineitä.

Lovegender– A gender defined by love for other gendered people who are treated badly, and a love for your own gender as well.       Sitä kutsutaan sympatiaksi.

Musicgender– A catchall term for any gender that is related to musicianship or music theory.      Harrastus...

Perigender– Identifying with a gender, but not as that gender.        Siis mitä vittua ihmiset!? Tää on sitä sekoilua mistä yritän kertoa!

Perogender– Wanting to be a certain gender, but not being of said gender.      Sanotaan transsukupuoliseksi joka ei vielä ole hyväksynyt olevansa trans.

Perospike– Being usually content with your gender, but occasionally strongly wanting to be another one.        Sama kuin yllä.

Preterbinary– Beyond the the gender binary/spectrum of male and female.       Onks tää niinku se 'ylimies' ku Arska vanhoissa toimintaleffoissa kävelee keskelle aukiota rynkky kainalossa ja lakaisee sillä yhdellä lippaallisella kokonaisen armeijan palkkasotilaita joista kukaan ei osu Arskaan vain koska se on liian kova jätkä?