Äsken tuota toista artikkeliani viimeistellessäni päätin, että tässä on nyt oikeasti pakko tehdä näiden termien kanssa jotain, tästä hommasta ei muuten tule enään yhtään mitään. Transsukupuolisuuden käsite on niin totaalisen riekaleina että on hankala itsekään pysyä kärryillä missä asioiden kanssa mennään. Ensalkuun nyt kuitenkin lanseeraan jo aiemmin käyttämäni termin "haliwarru©" tarkoittamaan niitä transsukupuolisia, jotka eivät koe dysforiaa ja puoltavat käsitystä, että transsukupuolisuus-termin alle voidaan lakaista ne kaikki saatanan kolmesataaneljäkymmentäseitsemän niin kutsuttua "sukupuolta". Termi siis tulee tietysti siitä että kaikki istuvat ringissä halaten ja laulaen jotain gumbaijaa vai mikä hemmetti se on kuin jotkin hipit jotka sitten jonkun esittäessä mitenkään ringistä eroavan mielipiteen käyvät päälle kuin yleinen syyttäjä. Aika selkeä eikö?

Englanninkielessä on helppo tehdä pesäero, koska transsukupuolisille on kaksi sanaa. Transgender ja transsexual. Suomessa vastaavat sanat tarkoittavat yhtä ja samaa, kun taas englanniksi termien ero on transsexualiksi identifioituvien tekemä pesäero, eli termi tarkoittaa transsukupuolisia jotka ovat käyneet/käymässä/aikeissa käydä lääketieteellinen sukupuolenkorjausprosessi läpi, ja transgender on sitten laajempi kattotermi näille haliwarruille©. Suomessa tätä eroa ei ole tehty sanojen välille. Miksi? No kukaan ei kai ole tehnyt Wikipediaan tarvittavia korjauksia. Mistä minä tietäisin?! No kuitenkin, koska en oikein usko että Suomessa tämä haliwarru©-termini saa tuulta alleen isommassa skaalassa, luulen että joudumme mekin palaamaan transseksuaalin käyttäjiksi jos kukaan ei keksi parempaa termiä. Ongelma on siinä, että meillä ei tässä ole mitään liittoa jonka hallituksessa näistä voitaisiin päättää, vaan termiksi tulee se mikä nyt ensimmäisenä saa tuulta alleen. Ja ihan suoraan sanottuna eiköhän se tule se transseksuaali olemaan. Oikeastaan se on järkevä jo siksikin että se on linjassa englanninkielisten termien kanssa.

Mitäpä sitä oikeastaan sen kummemmin miettiä, mä alan käyttään sitä jatkossa. Jako on nyt transseksuaalit/transsexuals ja transsukupuoliset/transgenders/haliwarrut©. Liittykää mukaan tai keksikää itse parempi,  ihan sama. Oikeastaan toivottavasti keksitte, en pidä yhtään tuosta transseksuaalista mutta eipä tule nyt muutakaan mieleen.. Noniin hienoa, saimme hyvän ehdotuksen lukijalta: transsukupuoliset/transsexuals ja transidentiteettiset/transgenders! Pidän tästä paljon enemmän!

-Anshalla ☣

Ps. Ainiin! Kun nyt näitä termejä määritellään niin sovitaankos myös träpin olevan asiallinen termi? Se on ollut nostamassa suosiotaan tässä samalla kun yhteisö on jakaantunut ja oon vakaasti sitä mieltä että se on ihan ok. Olkoon sanan alkuperäinen merkitys mikä vain, on se viime vuodet (vuosikymmenen?) ollut jo ihan non/pre-op hottista kuvaava termi. Sekin on myös ihan kiva fuck you haliwarruille© jotka jaksaa edelleen siitäkin sanasta urputtaa. MtF ja FtM on nekin jo kieltolistalla joten alkaa oleen korkea aika ottaa kerralla kaikki termit takaisin!