Mietin tässä aina välillä keinoja auttaa aloittelevia transtyttöjä pääsemään alkuun kaikessa, ja tällä kertaa tulee tällainen kaksiosainen juttu meikkipussista ja toilettilaukusta. Näiden molempien sisällöt ovat vähän sellaisia mitkä kasvavat ajan kanssa ja jokaisen pussien sisältö on aina uniikki, muuutta ehkä tästä nyt saa jotain ideaa ja vertailukohtaa :)

IMG_20190629_113203.jpg

Noniin, tuli vähän huono kuva mutta tässäpä nämä. Muistutan etten tiedä paljoakaan meikkaamisesta mutta olen kuitenkin saanut muutaman hyvän vinkin mitkä haluan jakaa eteenpäin! Enemmän vinkkejä kannattaa käydä lukeen Tähtisimmun blogista, linkki vie suoraan meikkiartikkeliin.


1) Siveltimet. Näitä tarvitsee muutaman pienemmän ja isomman. Myös sienipäisiä aplikaattoreita on hyvä olla pari. Meikkisieni on myös hyvä olla olemassa vaikka omani ei mukana olekaan. Se on ihan hyvä keksintö mutta korvattavissa sormella.

2) Glitteriä askarteluliikkeestä. Glitter pysyy paikallaan hyvin kun ihon ensin kostuttaa syljellä. Kyllä, syljellä. Sylki on meikkaajan yksi tärkeimpiä työkaluja!

3) Meikkipuikkoja, eli tuollaisia korvatopsin tapaisia teräväkärkisiä puikkoja. Näillä on tarkoitus korjailla meikkiä. Meikkiä laittaessa tulee aina virheitä ja meikki leviää helposti, ja meikkipuikko syljellä kostutettuna on ehkä paras työkalu tähän. Kyllä, sylki on myös yksi parhaita meikinpoistoaineita! Uskokaa pois!

4) Luomivärejä. Sininen on nyt unohtunut kyydistä, mutta huomatkaa että käytän enemmän yksittäisiä värejä. Paletit ovat hieman kyseenalaisia hyödyllisyydeltään, sillä kuinka montaa väriä loppujen lopuksi tulee käytettyä? Luomiväreissä laatu maksaa, ja keskihintaiset oikeasti kalpenevat kalliiden rinnalla peittävyydessään, pysyvyydessään, ja kirkkaudessaan. Nämä Nyxin värini ovat keskiluokkaa, ja voitte uskoa etten osta näitä enempää kunhan nämä joskus loppuvat. Jenkeistä tilattu Nyx Primals-sarjan punainen tosin on ollut ihan jees mutta noi perus täältä saatavat ei ole vastannu mun laatuvaatimuksia kovinkaan hyvin, peittää huonosti ja pigmenttimäärä on vähän bleh.. Samaten tuo paletti, se on Essencen eli Tokmannilta ostettu. Se on hyvin hyvin halpa, mutta vastaa keskihintaista. Kertoo enemmän keskihintaisten paskuudesta kuin halpisten hyvyydestä. Kuitenkin, paletissa on pari väriä jotka pysyvät riittävän hyvin silloin harvoin kun hetkeksi haluan mustaa tai valkoista. Paletti on kuitenkin hyvä vaihtoehto jos haluat kokeilla eri värejä, mutta suosittelen ostettavaksi kimppaan parin kaverin kanssa tätä nimenomaista taroitusta varten. Löydettyäsi omat värisi, osta ne yksittäisinä. Itse ostin näitä Tokmannin halpispaletteja kolme alunperin opetellessani ja ne minkä väreistä en pitänyt, annoin eteenpäin. Nyt käytän tuosta mustan ja valkoisen loppuun ja annan loput jälleen eteenpäin. Luomiväriä leviättäessä voi kokeilla siveltimen kostuttamista syljellä, pysyy ainakin siveltimessä paremmin väri eikä rapise silmään.

5) Rajauskyniä. Tässä on muutama huulten rajaamiseen ja suurin osa silmiin tarkoitettuja, joita kaikkia käytän oikeastaan vain silmiin.. Kajaalikyniä on monia värejä ja myöskin hyvin eri tasoisia. Suoraan sanottuna en ole vielä löytänyt merkkiä josta pidän. Olen käyttänyt Lumenen halpiskynää mutta ostin juuri Make Up Storen laatukynän, joka kuitenkin itselläni osoittautui umpisurkeaksi ja halpiskynääni pahemmin leviäväksi. Vaimollani kynä ei leviä samalla tavalla, joten ihotyyppi vaikuttanee siihen mitä kannattaa ostaa. Tiedä näistä nyt sitten... Nestemäisellä kajaalilla saa tietysti tarkempaa jälkeä, mutta se vaatii harjoittelua. Olen myös huomannut että kämmenselkään kokeilu kaupassa ei kuvasta leviävyyttä kasvoilla kovinkaan hyvin. Paras tapa valita lienee mennä kauppaan meikinpoistoaineen kanssa ja kokeilla testereitä silmän lähialueilla, kannattaa vaan testeristä päällimmäiset pyyhkäistä ensin vaikka käsipaperiin kun ei sitä edellinen testaaja kumminkaan ole pyyhkinyt.

6) Ripsentaivutin ja ripsiväri. Tässä nyt itselläni mukana vain valkoinen ripsiväri mutta musta on sellainen hyvä perusväri pitää mukana. Ripsivärejäkin tosiaan on eri sävyjä, mutta en oikein tiedä miten eri värit sitten näkyvät.. Tuo Tokmannin valkoiseni on hämmentävän tehokas peittämään ripsien luonnollisen mustan ja kahdella kerroksella saa todellakin vitivalkoiset ripset joten miksei muutkin värit voisi yhtä tehokkaasti toimia, ja ainahan voi pohjustaa valkoisella ja sen päälle laittaa värillistä. Tosiaan Tokmannilta eyelash primer -kuvauksella löytyy tuollainen oranssivalkoinen puikko jota itse käytän, muillakin merkeillä varmaan on omansa mutta tuo on ollut erittäin hyvää omassa käytössäni. Ripsareita muutenkin on hyvin erilaisia ja vähän eri tarkoituksiin, esimerkiksi kuituripsareilla saa ripsiin lisäpituutta ilman liimattavia silmäperuukkeja, mutta jos ripset on jo valmiiksi pitkät niin ei kannata rahaa haaskata. Itsekään en pysty kuituja käyttämään kun ne tekevät juuri sen verran pituutta lisää että ripset raapivat silmälaseja, varsin outo ja epämiellyttävä tunne se... Ripsareissa joutuu aika paljon shoppailemaan ympäriinsä ja kokeilemaan erilaisia, sillä niitä on erilaisilla koostumuksilla ja vielä erilaisemmilla harjoilla joista osa sopii paremmin toisille kuin toisille. Rasittavaa ja kallista, ja tästä syystä itsellä nyt juuri ei sitä mustaa olekaan. Vanha kuivui enkä jaksa etsiä juuri nyt uutta... Mutta hei ripsenkiharrin, vai onko se taivutin.. no toi pihtivehje kuitenkin! Ne on kaikki samanlaisia, ostakaa halvin tai kivoimman värinen. Etenkin pitkistä ripsistä tuo tekee hyvällä tavalla näyttävät. Kaikkien ripsissä taivutus ei kestä kauaa, mutta nestemäisemmällä ripsarilla sen taivutetun muodon saa jämähtämään paikoilleen.

7) Huulipunat ovat seksikkäitä, mutta helvetin hankalia ja niitä saa olla jatkuvasti korjaamassa. Itse en ole kovin laadukkaita vielä kokeillut niiden törkeän hinnan vuoksi, mutta voin kertoa että halpis- ja keskihintaisissa ei mielestäni ole hirveästi eroa. Keskihintaisista SAATAT löytää yksittäisiä hyvin pysyviä, mutta siellä on niitä pahasti leviäviäkin. Tässä on itselläni pari perinteistä halpispuikkoa, joita käytän lähinnä joskus ja jouluna selfieitä varten, ja pari Nyxin keskiluokkaisia nestemäisiä. Nestemäiset ovat nimensä mukaan nesteitä ja ne levitetään mukana tulevalla tai omalla sudilla. Nestemäisissä on huomattavasti enemmän efektejä, kirkkaita sävyjä ja kiiltävyyttä saatavilla, mutta leviävyyskin on sitten ainakin tässä keskiluokassa suht voimakasta. Leviävyyttä voinee hillitä rajauskynällä mutta en itse ole vielä kokeillut. Näiden kestävyydessä on eroja, Nyxin Strictly -sarjan Vinyl pysyi Tuskassa aika hyvin jatkuvasta juomisesta huolimatta, mutta mattaantui ja levisi reunoilta ihohuokosia pitkin (joka siis sillä rajauksella olisi kai estettävissä). Violetti Liquid Suede -sarjasta

8) Pohjustusvoide. Itselläni on vain silmille tämä yksi joka oikeasti pidentää luomivärin pysyvyyttä ja tämä kyseinen Nyxin Pearl-niminen tuo vienoa glitter-efektiä mukanaan. Näistä oli iltsarissa joskus testi ja vähemmän yllättäen kallein oli testivoittaja, mutta kyllä tällainen keskitasoinenkin asiansa ajaa. Jos ei halua erikseen pohjustaa, niin luomiin voi sormella pyyhkäistä sylkeä, sekin parantaa meikin pysyvyyttä ihan hyvin. Ja painotan nyt että kun sanon näissä eri kohdissa sylkeä niin todellakin tarkoitan sitä, vesi ei korvaa sitä!

9) Tässä on peite- ja meikkivoide joita en ole hetkeen tarvinnut. Nämä on sellaisia mitä monet levittävät koko naamaansa mutta itse kauhistelen sellaista! Näissä hyvillä tuotteilla saa prosessin alkuvaiheissa partavarjoa ja laserin jälkeistä punoitusta ja mustia pisteitä piiloon, kuten myös muita "kauneusvirheitä". Peitevoide pohjalle, meikkivoide päälle ja puuteri vielä lopuksi pitämään paikoillaan. Itselläni ei puuteria ole, sillä meikkivoiteeni on tuollaista Lorealin yhdistelmämassaa johon on siis sekoitettu puuteri jo valmiiksi. Peitevoiteeni on BareMineralsin Bareskin ja tuo massa tosiaan Lorealin Matte Mousse. Näitä voi levittää miten huvittaa, itse olen käyttänyt sekä meikkisientä että sormea. Ja koska näitä niin harvoin tarvitsee, en näe tarpeelliseksi tunkea isoa meikkisientä pieneen pussiin, joten sormella levitän.


Sen pituinen se, kuvia omista meikeistäni tulossa ehkä joskus. Jos tuntui että jotain oleellista unohtui niin jättäkää kommenttia! :)


-Anshalla ☣