Tälle sivulle kerään kaikennäköisiä kysymyksiä mitä ihmiset ovat keksineet kysyä. Osa on sellaisia mitkä voisivat yhtä hyvin olla myös trans- tai idioottifaqissakin mutta ovat nyt kuitenkin täällä koska tuntuvat henkilökohtaisilta. Sivua päivitetään sitä mukaa kun juttuja tulee ja miten asiat muuttuvat. Tuoreimmat päivitykset ovat aina keltaisella merkitty ja ne aina ajallaan muuttuvat sitten normitekstiksi.

Viimeksi päivitetty 16.8.-19


Q: Mistä blogin nimi tulee?
A: "Trans" on aika itsestäänselvä puolisko, ja "halla" viittaa 'Valhallaan'. Eli "transtuonela" niin sanotusti kielitieteitä raiskaten.

Q: Onko Anshalla oikea nimesi?
A: Ei tietenkään ole, Anshalla on keksitty nimi. Olen nimeni kyllä muuttanut mutta en sitä paljasta.

Q: Mikä on alkuperäinen nimesi?
A: En kerro.

Q: Oletko _______?
A: En.

Q: Mistä olet kotoisin?
A: Omicron Persei 8

Q: Oletko missään somessa?
A: Joo. En. En oikeestaan enää, Redditissä joskus.

Q: Miksi postaat myös kuvia jos et halua että sinut tunnistetaan?
A: Koska onhan se nyt perseestä lukee blogia saamatta edes jonkinlaista käsitystä siitä miltä toinen näyttää. Ja kyllähän ne tekee tekstistä kivemman kun aina välillä edes on kuva jossain. Jos nyt joku mut tunteva tätä eksyy lukeen ja kattoo kuvat niin joo tunnistaahan ne, mutta ne tunnistais jo tekstistäkin. Muita varten on naama aina peitetty. Kadulla kuitenkin jos jotenkin tunnistat niin tervetuloa juttusille. Harva normaalisti uskaltaa kun on tälläinen sukuvika että näytän perusilme naamalla vihaiselta, talvisin tämä korostuu kun oonkin vittuuntunut kylmästä ja liukkaasta ja etenkin sohjosta..

Q: Huomasin että sinulla on silmälasit mutta ne ovat kuvissa aina peitetty. Millaiset lasisi ovat?
A:

IMG_20181212_213848.jpg

Q: Haluatko tutustua?
A: Ehkä, etenkin kohtalotovereihin on aina kiva tutustua :) Laitahan sähköpostia Transhallablogi@gmail.com tai kommentoi täällä yhteystietojesi kanssa!

Q: Oletko sinkku?
A: En, olen kihloissa aivan ihanan naisen kanssa ❤

Q: Mikä on seksuaalinen suuntautumisesi?
A: Demisexual gynephile. Eli suomeksi pidän lähinnä naiseksi sukupuolitettavista ihmisistä ja tarvitsen tunnesiteen minkäänlaisen seksuaalisen mielenkiinnon heräämiseks. Tiivistettynä siis perus lesbo.

Q: Miten identifioidut?
A: Ihan vaan tytöksi. Kai. Emmätiiä. Tyttö käy.

Q: Mikä on mottosi?
A: "Accepting the limitations of birthform betrays a lack of imagination." -Civilization: Beyond Earth. Suomeksi tämä on jotain siihen suuntaan että synnyinmuodon rajoitusten hyväksyminen osoittaa mielikuvituksen puutetta.

Q: Mikä on Myers-Briggs -persoonallisuustyyppisi?
A: INTP-T

Q: Ootko feministi?
A: Mä en enää tiedä mitä vittua feminismi nykyään edes on, päättele ite tekstistä ja kerro sit mullekin oonko.

Q: Oletko Setan jäsen?
A: En enää. Aiemmin vielä sinisilmäisempänä ja toiveikkaampana liityin jäseneksi, mutta erosin ymmärrettyäni ettei mun asiaani aja kuin minä itse.


Q: Miltä näytät? Millainen on tyylisi?
A: Kuvista saat jonkinlaisen käsityksen, mutta oon söpö gootti (50% cute 50% badass =100% hot!)

Q: Pidätkö oikeasti aina kissakorvia päässä?
A: Kyllä! Paitsi silloin kun innostun laittamaan cyberloxit.

Q: Mitä ovat cyberloxit?
A: Cyberloxit ovat värikkäitä hiuslisäkkeitä jotka tehdään lähinnä tubular crin -nimisestä nylon 'putkesta'.

Q: Eivätkö ihmiset tuijota korvien(kin) takia?
A: Toki, mutta mitä sitten? Erilaisuus on rikkautta, ja korvat etenkin lisäävät nuorentavaa vaikutusta olemukseen. Parhaimmillaan ikääni onkin veikattu 7vuotta todellista nuoremmaksi! Tai no yks bussikuski kyllä kerran kysy et oonko täysikäinen, se vie kyllä voiton. Mut siinäs näätte!

Q: Miten pidät huolta hiuksistasi?
A: Harjaan jos ne ei sängystä noustessa näytä valmiiks hyviltä. Pesen shamppoolla ja/tai hoitoaineella silloin tällöin. Yks tuttu leikkaa joskus. Hiustenhoitoa ei kannata stressata liikaa... Tarpeen vaatiessa blondaan ja värjään kotosalla.

Q: Mitä hiusvärejä käytät?
A: LaRiche Directions. Tällä hetkellä sävy on Carnation Pink Lagoon Blue. Tilaa eBaysta jos näitä väriaineita haluat, säästät kympin purkilta Suomen jälleenmyyjin verrattuna. Nää on muuten vegaanisia värejä jos jotakuta sattuu kiinnostaan.

Q: Ootko SÄ vegaani?
A: No en vitussa. Ensimmäinen tyttöystäväni tosin oli ja siitä suhteesta on jäänyt jälkeen sellainen tietty... innostus aina kun löydät randomisti jonkin kivan vegaanisen tuotteen joka on käyttökelpoinen muillekin kuin hipeille.

Q: Mitä meikkejä käytät?
A: Meikkini on aika yksittäin valittuja eri merkeiltä, en suosi mitään tiettyä. Ripseni valkaisen Essencen eyelash primerilla. Kyllä, ripseni ovat usein vitivalkoiset! Ripsarit, luomivärit, rajauskynät, glitter ja koristekivet ovat mitä käytän, pohjustaan ainoastaan luomet. Kertaakaan en koko kasvojen meikkiä ole tehnyt ja tuskin tulen tekemäänkään. Todella harvakseltaan tulee huulillekaan mitään tehtyä, ne värit jää aina samantien vaimon kasvoille tai kaulalle joten mitäpä niitä suotta laittaa ;) Useimmiten tulee kuitenkin liikuttua täysin meikittä.

Q: Mitä ihonhoitotuotteita käytät?
A: En mitään. Apteekin huulirasvaa talvisin. Pahaan rohtumiseen jotain silmänympärysvoidetta ja käsien kuivumiseen milloin mitäkin kosteusvoidetta. Mutta en siis yhtään mitään säännöllisesti, ei tee hyvää iholle.

Q: Miten hoidat kulmiasi?
A: Nypin ja muotoilen itse noin kerran viikossa.

Q: Käytätkö hajuvettä ja jos kyllä niin mitä?
A: Chanelin Chance Eau Tendre tuoksuun olen tykästynyt. Saatanan kallista litkua >.<

Q: Mitä deodoranttia/antipersperanttia käytät?
A: Valitsen deodoranttini lähinnä sen mukaan mistä tuotteesta löydän alumiini-zirconiumia. Sitä löytyy harvoista deodoranteista mutta se tekee niistä huomattavasti tehokkaampia. Doven Clinical Protection cool essentials tällä hetkellä, erinomainen hinta-laatu suhde.

Q: Miltä näytit ennen prosessiasi?
A: Hevarilta... Mun hiukset oli pitkät, selän puoliväliin asti.. Eka asia minkä tein transitiossani oli hiusten leikkaaminen lyhyeksi. Pitkät hiukset on perseestä. Oikeesti.


Q: Oletko yhtä paha suustasi livenä?
A: En, oon kiltti tyttö 💞  No okei ehkä vähän ;)

Q: Millainen sitten olet luonteeltasi?
A: Ööh no sanaa lämmin on paljon heitelty ilmoille.. Itsepäinen, taiteellinen, ja sairaalloisen rauhallinen. Herkkä ja ujohko kuoren takana.

Q: Oletko femme vai butch?
A: Jotain siltä väliltä kai. En osaa nyt minkäänlaista esimerkkihahmoakaan tähän antaa.. Ööh väittäisin femmen puolelle taipuvan sillä eleeni ovat pahimmillaan kuin random stereotyyppiseltä animetytöltä napatut, mutta toisaalta olen sen verran tomboy että sanon asioita suoraan, valtaan oman tilani ja lyön luut kurkkuun jos jätkillä vieressä ei jakari pysy käsissä. Saatan siis yhdessä hetkessä olla söpössä kesämekossa lakkaamassa kynsiäni perfektionismin överiksi vetäen koska olen niin prinsessa että kaiken on oltava täydellistä, ja seuraavassa hetkessä kynsilakan kuivuttua olenkin öljyisissä työhaalareissa hitsaamassa auton helmoja. Päätelkää siitä.

Q: Mitä harrastat/Mistä pidät?
A: Harrastan pelaamista (PC masterrace), moottoripyöräilyä, ompelua, askartelua, ja vähenevissä määrin frisbeegolfia. Pidän museoissa, elokuvissa ja Panchossa käynnistä, omalaatuisista ihmisistä, Netflix & chill, sulkapallosta, biljardista, mustista kynsistä, isoista koirista ja muista mielenvikaisista tyypeistä.

Q: Mitä pelaat?
A: Vähän kaikkea! Forzasta Overwatchiin, Diablosta Stellariskseen ja Crash Bandicootista Divinityyn.

Q: Millaisella koneella pelaat?
A: AMD FX-8350 @4.6ghz, 16gb DDR3, ASUS 990fx Sabertooth v1, AMD 390 OC, Win 10 Pro (duh), ja koko roska vesijäähdytetty käyttäen eräältä voimalaitokselta saamaani asteen verran kaupallisia vesiä paremmin tislattua vettä. Logitech G15 v2, Roccat Kone Aimo, 3 näyttöä keskellä ultrawide peleihin, Audio Technica ATH-A550Z kuulokkeet ja 7.1 mix&match -kajarisetti Kenwoodin vahvistimella. Hiiren senssit (DPI) 1650.

Q: Mitä teet elämälläsi?
A: En paljon mitään, olen pitkällä sairaslomalla. Masennus ja täysin burnout-fiilis niin pidän saavutuksena jos saan kaupassa käytyä..

Q: Syötkö masennuslääkkeitä?
A: Joo, Voxraa. Se on vahvahko piriste.

Q: Mitä suunnittelet tekeväsi "isona"?
A: En mitään, en tule työkuntoinen olemaan varmaan ikinä. Jos tässä jotain joskus tulee saamaan aikaiseksi niin käsintehtyjä (cyber)gootti vaatteita haluaisin tehdä ja myydä. Valmiskaman laatu on nykyään niin paskaa että ihan hävettää ja haluaisin tarjota laadukkaamman vaihtoehdon sitä laatua ja käsityötä arvostaville.

Q: No haluatko edes perhettä perustaa?
A: Jaa-a, inhoan vauvoja joten vaikea kuvitella muksuja hankkivani... Vaikea löytää synnyttäjää lapsellesi jonka elämässä haluat olla vasta ~3-vuotiaasta eteenpäin... No ehkä joskus vielä mäkin äidiks pääsen jollain konstilla... Vaimo kuitenkin jo löytyy ja pikkuhiljaa rakennellaan elämää yhdessä <3

Q: Mitä mieltä oot sukupuolirooleista?
A: No eiköhän oo jo tullu aika selväks aiemmistakin vastauksista ja kaikesta muustakin et mä en ole mikään 50-luvulta napattu stereotyyppi.. Kukin tehköön sitä mitä haluaa ja mitä osaa. Naisten ei ole pakko osata kokata ja miesten ei ole pakko osata vasaroida, vaikka se vasara nyt ei varsinaisesti käyttöohjeita tarvi.. Meillä vaimon kanssa jako menee nimenomaan sen mukaan mitä kumpikin osaa ja mistä pidetään. Vaimo ei pidä imuroinnista joten mä teen yleensä sen. Mä taas en tykkää kokata joten vaimo tekee yleensä sen. Mä hoidan korjaushommat ja sen sellaiset koska osaan. Vaimo taas hoitaa munkin nimissä asioita puhelimitse koska inhoan soittamista. Eli hommat jakaantuu miten jakaantuu.

Q: Millainen on naismakusi?
A: En oikeastaan oikein osaa vastata tähän. Yritin aiemmin kuvailla naisihannettani, mutta päädyin kuvailemaan ihannettani siitä millainen itse haluan olla, en kenen kanssa haluaisin olla.. Muutta yleisesti ottaen erilaisuus ja älykkyys on tärkeitä. Ulkonäöllisesti jälleen erilaisuus.

Q: Millaista musiikkia kuuntelet?
A: Lähinnä speedmetallia, j-rockia, soundtrackejä. Löysin hiljattain myös aggrotechin.

Q: Onko sinulla roolimallia?
A: Hmm onpas vaikea kysymys... No äitini ja isoäitini. Ja tavallaan isänikin. En mä kai ole oikein koskaan silleen osannut muita ihmisiä pitää minkäänlaisina roolimalleina.


Q: Oletko siis avoimesti trans?
A: Lähtökohtaisesti olen stealth, eli en.

Q: Outtaatko koskaan itseäsi?
A: Aina silloin tällöin ilman minkäänlaista säännönmukaisuutta. Joskus saatan piirtää johonkin näkyville trans-merkin tai diagnoositunnuksen tai korostaa trans-värejä. Kaikki ihan miten sattuu huvittaan..

Q: Oletko pre-op, post-op vai non-op?
A: No enpä kuule edes tiedä. Tällä hetkellä kai non-op.

Q: Missä vaiheessa prosessia olet?
A: Olen saanut diagnoosini, vaihtanut nimeni ja henkilötunnukseni ja elänyt täysipäiväisesti naisena tammikuusta 2018 alkaen. Olen hormoneja käyttänyt tammikuusta 2018 alkaen, pitäen kuitenkin 3kk tauon 2018 heinäkuusta lokakuuhun. 5.2.-19 oli kilpiruston, eli aataminomenan, höyläys. Siinä yhteydessä ei äänihuuliani leikattu sillä ääneni olen omatoimisesti saanut muokattua läpimeneväksi. SRS on edessä joskus..

Q: Milloin tajusit olevasi transu ja miten päädyit prosessiin lähtemään?
A: Todella vaikea sanoa. Siis jo tarhaiässä tiesin että jokin ei nyt ole ihan oikein, tästä tosin on hyvin hatarat muistot jotka saattavat olla valemuistojakin. Toisaalta joka ainoa muistohan voi olla valemuisto joten, meh. Mutta kun nyt mennään ajassa taaksepäin, niin hakeuduin tutkimuksiin 2016 alkutalvesta silloisen tyttöystäväni patistamana, lyhyen aikaa ennen eroamme.. Sitä ennen olen kyseiselle sussulle tullut ulos 2016 kesällä luettuani erään iltsarin jutun eräästä toisesta transnaisesta joka kovasti painotti katuvansa kun ei aloittanut jo 20vuotta sitten. Se vähän niinkuin oli se ratkaiseva että en halua itse joutua katumaan joten tulin ulos kaapista tälle sussulleni joka tosiaan oli kannustava asiassa. Erosimme myöhemmin transsukupuolisuuteen liittyvistä syistä. Eli siis mut jätettiin, ja joo olin siitä koko vuoden 2016 aika rikki, kyseessä oli sentään ensimminen suhteeni.. No kuitenkin, sitä ennen olin hyvän aikaa miettinyt olenko trans vai en ja se nyt vaan jotenkin tuntui siltä että joo. Ei sitä tavallaan tarvinnut edes miettiä, kyllähän sen tiesi mutta vaikeeta oli päästä niistä sen elämän ensimmäisen 20vuoden aikana iskostuneista harhakuvista ja häpeän tunteesta. Niihin asioihin meni vuosia ja todella todella hitaasti uskaltauduin lukemaan transsukupuolisuudesta ja sitten se asia siitä lähtikin etenemään. Se oli vasta 2015 tai alkuvuodesta 2016 kun sain sen oman sekavan ajatusprosessin siihen tilaan missä pystyi antamaan itselleen täyden vapauden lukea kaikesta transsukupuolisuuteen liittyvästä ja millainen prosessi on, ja tehdä se päätös että prosessiin tullaan nyt jossain vaiheessa lähtemään.

Q: Oletko kokenut syrjintää?
A: Tjaa enpä oikeastaan. Eräs ystäväpariskunta mut ghostas mut se nyt ei koskaan selviä johtuko se transsukupuolisuudesta vai jostain aivan muusta. Muuta ei nyt tule mieleen, tää on yks niitä hyviä puolia läpimenevänä naisena. Ihan vain naisenakaan en ole kokenut syrjintää mutta käänteisesti ihmiset ovat paljon mukavampia ja aina välillä random miehet päästävät bussin ovista ensin ja muistan kerran saaneeni apua jossain pikkujutussa minkä olisin itsekin saanut hoidettua ja varmaan vähän näppärämminkin. Niin ja sainpa tukusta kerran kangasta minimimäärää pienemmän palan kun näytin lievästi sanoen hukassaolevalta miettiessäni ostaisinko sen minimimäärän vaikken niin paljoa kangasta tarvinnut. Siinä lähellä kankaan leikkaajana ollut ihana roteva mieshenkilö sitten pehmeällä äänellä sanoi että "no mä leikkaan sulle siitä pienemmän palan, kunhan et huutele siitä sitten ympäriinsä. Löysit kato jonkun jämäpalan tuolta hyllystä... ;)  "

Tässä hetki sitten sain hieman kokea miten (nuorta) naista pidetään vähempänä, mutta sain myös muutettua herran asennetta. Olen tässä käynyt autokoulua pikku hiljaa ja tässä oli ensimmäiset ajot tämän kyseisen ajo-opettajan kanssa. No idea oli ajella hetki ympäriinsä ja mennä sitten jääradalle opettelemaan auton hallintaa liukkaalla. Tämän edeltävän ajon aikana tyyppi jatkuvasti kritisoi ajoa, puhui kuin vajakille ja oli jopa ratissa kiinni niin että olin melkoisen lähellä huutaa että tarvisko herra oman leikkiratin sille pelkääjän puolelle. Oon aika ylpeä itsehillinnästäni! No jääradalle kun päästiin niin ope meni ja kysyi "Tiedätkös yhtään miten auto käyttäytyy jäällä?". Voi mikä loistava tilaisuus näpäyttää vähän! Satun olemaan erittäin hyvin perillä siitä miten niin etu-, taka- kuin nelivetoisetkin autot käyttäytyvät missäkin tilanteessa ja pidin sitten pienen luennon sillä hetkellä alla olleen etuvetoisen Fiestan käyttäytymisestä liukkaalla. You know, aliohjauksesta, luisun korjaamisesta kaasulla ja niin edelleen. Se oli hiukan hämillään kun taisi tulla vähän uuttakin tietoa seassa ja hän keskittyikin sitten antaan ohjeita että mitä rataa mennään mitenkin, tarkoituksena tehdä jarrutuksia ja sivuluisuja. Voi hitsi kun se on hauskaa, mutta myöskin ihan helppoa kun tietää mitä tekee. No kyllähän se ääni kellossa muuttuikin kun suoritus oli täydellisyyttä hipova. Sama herra oli muutamaa päivää myöhemmin mukana inssiajossani ja  hän lopuksi sanoikin että sen ratapäivän jälkeen hän kyllä tiesi kortin tulevan sillä ensimmäisellä inssillä. Ja niin se tulikin :)

Q: Millainen on hormoniannoksesi?
A: 6mg Zumenon & 50mg Androcur.

Q: Miten olet ääntäsi harjoittanut?
A: Tammikuussa 2018 yksinkertaisesti aloin puhua korkeammalta. Parissa kuukaudessa alkoi puhe sujua ilman vaivannäköä ja siitä ääni on käyttämällä parantunut ja olen sitä harjoittanut aiemmasta tavoitteestani korkeammaksi. Äänenkorkeuteni oli aloittaessani 90-100hz luokkaa, kesään mennessä 160hz ja syksyllä päätin treenata sen vielä 200hz tienoille missä nyt sitten ollaan. 160hz riitti jo hyvin läpimenoon mutta nostin silti vielä pikkuisen huvin vuoksi. Pelkät hertzit eivät äänestä kerro kuitenkaan koko totuutta vaan läpimenevään ääneen kuuluu myös intonaatiota ja tunnetta. Tästä tulen kirjoittamaan myöhemmin oman juttunsa.

Q: Miltä oma äänesi kuulostaa omasta mielestäsi esim. nauhalta?
A: On se paljon parempi, liki siedettävä.

Q: Miltä tuntuu olla tyttö?
A: Vaikea sanoa, ei kai oikein miltään. Siitä on tullut jo sellainen asia mitä ei tule mietittyä vaan yksinkertaisesti vain on. Kyllähän sitä identiteettiään mietittyä tulee mutta missään vaiheessa ei käy mielessäkään kyseenalaistaa sitä että on tyttö.

Q: Miten estät 'bulgen' housuissa ja mekoissa?
A: Tämä on ikävä ongelma etenkin meillä jotka on siunattu kookkaammilla varusteilla ja aluksi stressasinkin sitä huomattavasti..  Tähän käytän yksinkertaisesti yhtä kokoa liian pieniä alushousuja. Eli M-kokoisena kiskon päälleni tiukat S-koon pikkarit. Käytän pääasiassa erilaisia boyshorts-mallisia alushousuja, mutta kaikki leveällä haaraosalla varustetut alushousut toimivat ja tuovat vähän vaihtelua. Joskus harvoin käytän myös ns. kuristinta - eli yksinkertaisimmillaan sukanvarresta ja kuminauhasta tehtyä tarviketta -  pitämään kamat paikoillaan kun haluan käyttää pikkareita jotka eivät ole riittävät kamojen paikallaan pitämiseen itsellään (stringejä).

Q: Miten suhtaudut seksiin?
A: No kuten ylempänä kirjoitin, oon demisexuaali ja vaimoni kanssa harrastamme kyllä seksiä ja se on aivan ihanaa. Olemme molemmat silpomattomia, joten harrastamme paljon oraalia, anaalia ja käsileikkejä.

Q: Pyöritkö trans-piireissä?
A: Käyn satunnaisesti SETAn sukupuolivammaisten ryhmässä ja seuraan aktiivisesti Redditin /r/Truscum ja /r/MtF -subeja joihin postaan eri nickillä. Itseäni kyllä harmittaa etten osaa aktiivisemmin etsiä muita kohtalotovereita, ymmärtäväisiä ystäviä kun ei ole koskaan liikaa :) Ainiin ja olen aktiivisesti käynyt myös toisen transpolin järjestämissä ääniryhmissä varoittavana esimerkkinä siitä miten hyvin voi äänensä saada treenattua halutessaan.

Q: Oletko käynyt missään leikkauksissa prosessin tai ulkonäön takia?
A: 5.2.-19 on kilpirusto höylätty, muuta ei ole tehty. No nastahampaita oikeastaan löytyy, kaipa nekin periaatteessa voi laskea kosmeettisiksikin.

Q: Mitä mieltä olet leikkauksista ja kehon muokkauksesta yleisesti?
A: Olen leikkausmyönteinen. Oli kyse sitten prosessiin liittyvästä tai kosmeettisesta. Ylipäätään koen että keho on pohja, jota ihmiskunnan pitää parannella keinolla millä hyvänsä ja ottaa omiin käsiimme valta evoluutiostamme. Geneettinen muuntelu, augmentointi ja digitalisointi, näihin ihmisten ehdottomasti pitäisi panostaa!

Q: Mitä tekisit jos joutuisit olemaan ilman hormoneita/sinut pakotettaisiin elämään miehenä?
A: Kysymykset yhdistetty koska vastaus on sama: Viinaa, huumeita ja revolveri otsalle.