IMG_20190114_175713_397blogi2.jpg

Heippa!

Olen Anshalla-nimimerkillä kirjoitteleva goottityylinen kantasuomalainen transnainen, ikää noin suurin piirtein 25, henkistä ikää vaihtelevasti 15 tai 327. Kuten kuvastakin voi päätellä, olen lievästä Peter Pan -syndroomasta nauttiva lesbo peliharrastaja, jolla todellakin oli tuubitoppi tuota kuvaa ottaessa päällä. Se nyt vaan rajautu pois, ihan oikeesti!

Kirjoittelen läpimenevän 169-senttisen mielenterveyspotilaan näkökulmasta millaista on olla transsukupuolinen Suomessa, mitä transpolitiikkaan ja -tieteeseen kuuluu niin Suomessa kuin maailmallakin, sekä mielenterveysasioista. Ja tietysti paljon vinkkejä muille transihmisille läpimenemisestä, hoidoista ja vähän kaikesta muustakin. Ohessa välillä myös harrastuksiini liittyviä lyhyitä artikkelinpätkiä, ja blogipalvelun nimeen sopivasti vuodatusta asioista. Teksteissä vilahtelee välillä myös parisuhdejuttuja, sillä olen kihloissa <3

Kirjoitan artikkelini hyvin suorasanaisesti, tuon mielipiteeeni voimakkaasti ilmi, eikä kielenkäyttöni ole kauneinta mahdollista. Kirjoitustyylini on siis kyynisesti ilmaistuna populistista ja rahvaanomaista. Kirjoitan asiat kuten niistä ajattelen, en miten ne ilmaisisin kasvotusten keskustellessa, joten älkää tytöt ottanu mallia puhetyyliinne :D Todellisuudessa olen hieman ujompi mielipiteideni kanssa ja varon paljon paljon enemmän muiden tunteiden loukkaamista. Arvomaailmaani johtaakin raamatusta tuttu "tee toisille mitä toivot heidän tekevän sinulle" -ajattelu, jota toisaalta seuraa yhtenä maailman vanhinpana lakina tunnettu lex talionis, eli "silmä silmästä". Arvoissani ja ajattelussani pyrin toteuttamaan "Sokrateen metodia" muistaen aina mieleeni pysyvästi iskostuneen tarinan Sokrateesta ja Delfoin oraakkelista. Riippumatta siitä miten voimakkaasti tunnen asioista, pyrin aina pitämään mieleni avoinna uusille ideoille ja pidän ylpeyden aiheena kykyä muokata ja muuttaa mielipiteitäni uuden tiedon perusteella. Uskonnolliselta vakaumukseltani olen hyvin skeptinen valtauskontoja kohtaan ja perinteisessä mielessä pitkälti ateisti, mutta jo lapsuudesta asti on maailmankuvallani ollut yhteisiä piirteitä shintolaisuuden kanssa.

Taustaltani olen työväenluokkaa, koulutukseltani datanomi ja vartija. Opiskelen tällä hetkellä muotialaa, joskin burnoutin koettuani olen ollut sairaslomalla jo 5.2.-19 alkaen. Olen entinen koulukiusattu, eristäytyvän eli skitsoidisen persoonallisuushäiriön omaava hieman itsetuhoinen masennuspotilas. Transsukupuolisuudestani oli merkkejä havaittavissa omien muistikuvieni mukaan jo ennen esikoulua, mutta sain tietää sukupuolenkorjauksen mahdollisuudesta vasta noin parikymppisenä, ja kesti pitkään ennenkuin viimein pääsin prosessissa alkuun vuoden 2017 lopulla.

Toivon että pidätte blogini lukemisesta!