Tohon sivupaneeliin kun nyt on noita nimiä kertynyt niin varmaan olis hyvä hiukan paremmin esitellä heitä. Osa on bloggaamisen jo lopettanut mutta blogeista silti löytyy hyvää sisältöä.


Aktiiviset:

Tähtisimmu - Transsissa

Tähtisimmu kirjoittaa paljon sekä prosessista että politiikasta asenteella mutta myös ihan asiallisestikin ainakin välillä. Hyvin informatiivisesti! Teksti on järjellä kirjoitettua nostaen erittäin hyviä pointteja aroistakin asioista. Tää tyttö sohii joka kusiaispesään jos joku niistä pienintäkään aihetta sille antaa! Eihän sitä voi olla ihailematta! Blogissa myös juttua sateenkaari-eroperheen näkökulmasta hieman.

Yönsupi

Toinen järjen ääni transpolitiikassa! Erittäin asiallisesti kirjoitettua ongelmiin pureutuvaa tekstiä old-school transmiehen näppäimistöltä! Kyttään päivittäin et onko hän julkassu uutta! Jätkä kirjoittaa juttua mihin on helppo samaistua vaikka itseeni nähden eri sukupuolen näkökulmasta kirjoittaakin! Jos pitäis valita yksi transblogi joka jokaisen pitäisi lukea, se on mun mielestä tämä! Menkää nyt lukeen saatana!

Mustarastas - Kotona omassa elämässä

Aivan ihana transnainen jolla on jo iän tuomaa viisautta jota kirjoitusten kautta muille onkin jaettu. Suosittelen ehdottomasti lukemaan! Saa aina miettimään tulevaisuutta ja omia perhetoiveita. Niin Mustarastas on siis kahden lapsen toinen äiti ja naimisissa joten kirjoitukset ovat eri näkökulmasta kuin meidän muiden naisblogaajien jotka emme elämässä ole päässeet vielä niin pitkälle, ehkä Tähtisimmua lukuunottamatta siis.

Kemiallisesti tikattu

Vähän mua nuorempi juuri blogaamisen aloittamisen punk-tyylinen transjätkä joka kirjoittaa asiallisesti asenteella! Parhaiten tätä kuvailisin tällaisella lainauksella: "(...)näin vuonna 2019 kun transaktivismi alkaa muistuttamaan päivä toisensa jälkeen yhä enemmän lähinnä ei-binääristen sun muiden meemisukupuolisten intersektionaalisella feminismillä kuorrutettua glitterkarnevaalia." Love it!

Kyrpäjoosep - Toisenlainen transblogi

Transjätkä asenteella! Hyvää kritiikkiä ja satiiria aktivismista ja yleisestä tyhmyydestä. Mies, joka sanoo asiat juuri tasan niin kuin ne ovat. Pidennän tätä kuvausta parempana hetkenä.

Velo - Ma vie, mes rêves

Velo kirjoittaa lähinnä prosessiin liittyvistä jutuista, artikkeleita ilmestyy siks aika harvakseltaan mutta kaikki on aina hyvin ja asiallisesti kirjoitettua ja mukana on yleensä kuvia Velosta itsestään. Hän siis kirjoittaa ihan omilla kasvoillaan vaikka elääkin stealthina, kunnioitan tätä rohkeutta itse mustien viivojeni takana piileskellessäni :P

Agdistis - Toiselta puolelta

Asiallista tekstiä, kritiikkiä aktivismista ja hyvää huumoriakin! Suurin paino tuolle sanalle asiallinen. Ja informatiivinen!

"En minä kyllä cissukupuolisia tajua. Kauhean herkkänahkaista porukkaa. Tytöttelin kerran yhtä cismiestä nakkikioskilla ja kehuin sitä tosi nätiksi. Hyvä ettei turpaan tullut. Ihme ammattiloukkaantumista taas, transmiehet ja pojat sentään sietävät tytöttelyä koko nuoruutensa ja kestävät sen kuin oikeat miehet. Ei se ole mies eikä mikään, joka pientä tytöttelyä hätkähtää ja antaa sen mennä ihon alle. Ei sitten mitään selkärankaa, kyllä nyt sentään vähän pitäisi sietää todellistakin maailmaa eikä olettaa, että koko maailma pyörii sukupuolikokemuksesi ympärillä. Koko ajan pitäisi olla hyysäämässä ja ymmärtää kaiken maailman friikkejä."

Anne - Transparentti

Transnuoren äiti Anne kirjoittelee transsukupuolisuuteen liittyvistä asioista ja nuoren hoidosta ja vanhemmuudesta ja oikeesti vielä järkevästi! Hyvään tieteeseen ja kriittiseen lähdelukutaitoon perustuvan tiedonhaun mustalla vyöllä varustettu äiti jonka kasvatustapaa vaikeassa tilanteessa voi vain ylistää!

Julmis - Trans Trans Revolution

>Tulossa<

Leimu - Matkalla Leimuksi

>Tulossa<

Transnaisen mietteitä

>Tulossa<

 

Karvanoppa

>Tulossa<

 

Lopettaneet:

 

Veea - Vvain

Tähän blogiin en ole ihan hirveästi vielä tutustunut enkä Veeaa seuraa somessa missä hän lienee vielä aktiivinen, mutta blogissa näyttäis olevan paljon 'lifestyle' juttuja, meikkijuttuja ja sen sellaista vähän menevämmän nuoren naisen meininkiä. 1.6.2019 Blogi näyttäisi olevan poistettu :(

Magdaleena - Magdaleenan elämä ja teot

Cis-äiti kirjoitteli nuoren Magdaleenan elämästä ja prosessista. Magdaleena on siis nuori transtyttö joka blogin aktiivisina aikoina ei vielä ollut murrosikään ehtinyt. Pintapuolisesti vasta olen kurkkinut tätäkin blogia ja parantelen näitä paria kuvausta sitten myöhemmin. Mutta niistä mitä nyt olen kerinnyt lukemaan ovat olleet koskettavia juttuja.

 

-Anshalla ☣